Meta gaat met Messenger en end-to-end-encryption eindelijk WhatsApp achterna

Apps Mark Hofman 7 dec 2023
Leestijd: 2 minuten

Meta rolt eind-tot-eind-versleuteling uit voor Messenger. Met deze beveiligingsfunctie volgt het bedrijf zijn andere platform, WhatsApp, op een goede manier.

Groepsgesprekken vallen nog buiten de boot, maar chats en telefoongesprekken met een enkele ontvanger zijn vanaf nu voorzien van de veilige versleuteling. Dat heeft Meta, het bedrijf achter Messenger, vannacht bekendgemaakt.

Het is interessant om te zien dat WhatsApp, de andere app van het bedrijf, al jaren draait met een dergelijke versleuteling. Niet voor niets werd de functie voor Messenger al in 2016 geïntroduceerd. We hebben er dus even op moeten wachten, maar vanaf nu is dit de standaard.

Messenger gaat WhatsApp achterna en verliest niets

Wie Messenger gebruikt, hoeft zich geen zorgen te maken over het verlies van bepaalde functionaliteiten, net als bij WhatsApp. Dat is althans wat Meta VP van Messenger, Loredana Crisan, aan The Verge heeft laten weten.

“Het zal echter even duren voordat iedere Messenger-gebruiker de nieuwe standaard krijgt”, voegt ze eraan toe.

Hoewel het jaren heeft geduurd voordat de functionaliteit beschikbaar is, lijkt Meta toch wel erg trots te zijn op de komst ervan. “Ons team heeft keihard gewerkt om elke functie vanaf de basis opnieuw op te bouwen.”

Zoals eerder vermeld, blijven groepsgesprekken in dit verhaal nog achter. Messenger zal, net als WhatsApp, de versleuteling als standaard hanteren, maar kan die belofte nog niet direct waarmaken. Dat zal pas echt gebeuren na de volledige uitrol.

Dit artikel maakt deel uit van De Snelle Hap

Dit artikel maakt deel uit van De Snelle Hap, onze rubriek waarin we iedere ochtend het belangrijkste nieuws van de nacht op een rij zetten, zodat je snel op de hoogte bent.

Naast het nieuws over The Last of Us en Messenger is er dus nog veel meer te vinden.

Benieuwd naar wat er afgelopen nacht allemaal nog meer is gebeurd? Check dan zeker even dit artikel.

De Snelle Hap | Dynamic Island ten einde, Messenger volgt WhatsApp en meer

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen