Jelle van Es
Jelle van Es Games 13 aug 2021
Leestijd: 2 minuten

Metal Slug Tactics brengt Advance Wars-liefde naar de Nintendo Switch

Deze week toonde Nintendo tijdens de Indie World-presentatie heel wat toffe game die naar de Nintendo Switch komen. Een aantal hebben we al genoemd, maar Metal Slug Tactics willen we je zeker niet onthouden.

In de titel koppel ik Metal Slug Tactics aan Advance Wars. Die GBA-klassieker krijgt eind dit jaar een heruitgave op de Nintendo Switch. Maar dit is een nieuwe tactische game, die ook zeker de moeite waard lijkt te gaan zijn.

Metal Slug Tactics op de Nintendo Switch

Metal Slug Tactics is in de maak voor zowel de Nintendo Switch en de pc. Andere platformen worden op dit moment nog niet genoemd. Het is een tactische spin-off op de toch wel actievolle arcadegame, die heel wat delen heeft gekregen. In die games loop je van links naar rechts en reken je onderweg af met de vele verschillende vijanden die je tegenkomt. De game wordt gemaakt door het Franse Leikir Studio en uitgegeven door DotEmu. Die studio heeft al heel wat games uit het verleden voorzien van een nieuw likje verf of het gepakt om er een nieuwe game van te maken. Dat lijkt deze game ook te gaan worden.

Metal Slug Tactics lijkt me vooral interessant op de Nintendo Switch, omdat je het dan lekker altijd en overal kunt spelen en ook telkens even een missie te doen. In de game is het zaak om jouw manschappen tactisch neer te zetten en op een logische manier af te rekenen met de verschillende vijanden. Daarbij kun je aan de slag met bekende personages als Marco, Tarma, Fio en Eri. Hoewel het een heel andere game is dan dat je gewend bent van de reeks, is het goed om te zien dat de game op het visuele vlak wel mooi lijkt op de oude titels.

Genoeg te doen

Als je zo naar de trailer kijkt, dan ziet het er naar uit dat er veel variatie is. Naast gewone vijanden krijg je ook te maken met de bekende tanks en is er aan het einde zelfs een enorm grote robot, die lijkt te gelden als een baasgevecht. Kortom, een game om naar uit te kijken. Wil je meer lezen over alles dat speelt op de Nintendo Switch? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

De beste GBA-game krijgt een heruitgave op de Nintendo Switch

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!