Netflix krijgt bijzondere concurrentie van… Nestflix?

Films & Series Jeroen Kraak 12 aug 2021
Leestijd: 2 minuten

Netflix heeft er een bijzondere ‘concurrent’ bij. Sinds kort is Nestflix online. Het is Netflix maar dan net wat anders dan je gewend bent.

We hebben bijna allemaal wel toegang tot een Netflix-account. Daarop zien we flink wat films en series. Denk je alles gezien te hebben? Dan is Nestflix er voor jou. Dit nieuwe platform tovert een lach op je gezicht.

Nestflix vs. Netflix

Nestflix ziet er in eerste instantie hetzelfde uit als Netflix. Als je even goed kijkt zie je dat er verschil inzit. Nestflix doet het net een beetje anders. “Nestflix is het platform voor jouw favoriete genestelde shows. Fictiefilms in films? We hebben ze! Nep-shows in shows, zeker weten! Browse door onze selectie met meer dan 400 verhalen in verhalen,” is er op site te lezen.

Netflix Nestflix
Een ‘show’ op Nestflix. (Afbeelding: Netflix)

Deze nepfilms zijn fragmenten die je soms in films of series ziet. Zo heb je in South Park bijvoorbeeld Terrence & Philip en in The Simpsons The Itchy & Scratchy Movie. Deze programma’s bestaan niet in het echt, maar wel in de films en series zelf die je soms kunt zien op Netflix.

Als je naar beneden scrollt zie je verschillende genres met de nepfilms en series. Als je vervolgens op een vlakje drukt kun je de komische beschrijving van een fragment lezen. Tevens zie je daarin in welke film of serie het is te zien. De fragmenten zien gaat helaas niet, maar bij sommige shows staan wel stills. Het is mogelijk om een titel of genre te zoeken. Je kunt om een titel toevoegen.

Een bijzonder idee

Nestflix is bedacht door designer Lynn Fisher. “Ben je net zoals ik en hou je van nepfilms in films?” Het resultaat is iets dat veel lijkt op die rood en zwart gekleurde streamingdienst die je misschien kent, bevolkt met nep-tv-programma’s en filmlijsten voor projecten die nooit hebben bestaan,” is te lezen op zijn Twitter over de Netflix-lookalike.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen