Dennis Mons
Dennis Mons Games 11 okt 2022
Leestijd: 2 minuten

Microsofts ballsy reactie op game-streaming: n贸g een apparaat

Het dient geen enkel doel maar Microsoft komt toch echt met een eigen streaming-console. Het apparaat heeft de codenaam Keystone gekregen en dook ineens op in een foto van Phil Spencer, de CEO van Microsoft Gaming. Gaat dit streamingproject net zo rampzalig worden als het inmiddels overleden Google Stadia? WANT-redacteur Dennis Mons ziet in ieder geval het nut van de gadget niet in.

Het moge duidelijk zijn dat streaming feitelijk de toekomst van gaming is. Microsoft is wat dat betreft een voorloper en biedt gamers toegang tot games op Game Pass zonder een Xbox of zelfs een pc in huis te hebben. Het enige wat je nodig hebt is een apparaat dat Cloud Gaming ondersteunt. Maar hier is het ding: dat zijn er velen.

Wat bezielt Microsoft met de Keystone?

Wat mijn pet te boven gaat is wat Microsoft nou eigenlijk wil bereiken met de Keystone? Het is helemaal nergens voor nodig om met hardware te komen dat streaming ondersteunt, want die zijn er al te over.

En laten we ook eerlijk zijn: hardware uitbrengen voor een streaming gamingservice kan zelfs nogal slecht uitpakken. Zo ging Google Stadia deze maand de vuilnisbak in. Zo’n vaart gaat het niet lopen voor Microsoft, maar dan nog.

Microsoft neemt het met Keystone sowieso op tegen andere geduchte concurrenten, die al hun plek op de markt hebben veroverd. Zo kan je ook prima Xbox-games spelen op bijvoorbeeld de Nvidia Shield of iPad en iPhone.

Sterker nog; met gemak sluit je daar je Xbox-controller op aan. Of je kiest er zelfs voor om helemaal geen apparaat aan de tv te hangen aangezien nieuwere Samsung-tv鈥檚 een Xbox Cloud Gaming-app hebben.

samsung xbox
Wie heeft er nu nog een Xbox Series nodig? (Afbeelding: Samsung)

Wat gaat het bedrijf in hemelsnaam doen?

Mijns inziens komt de techgigant dus met een behoorlijk nutteloos apparaat. Microsoft denkt daar echter heel anders over. In een statement liet het weten aan Keystone te werken, maar het project te hebben omgegooid.

Wat de nieuwe richting van de gadget gaat worden, wil het bedrijf in ieder geval niet kwijt.

Hoe dan ook ziet de Keynote er (vooralsnog) uit als een kleine Xbox Series S. Maar welke game changing (lol) features het machientje gaat krijgen, zien we pas volgend jaar.

Wat denken jullie: is er nog wel ruimte voor een apparaat als Keystone? Of is deze alweer nutteloos en verouderd op het moment dat ‘ie uitkomt?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 馃殌

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Microsofts ballsy reactie op game-streaming: n贸g een apparaat
Sluiten