Wesley Akkerman
Wesley Akkerman Apple 23 sep 2020
Leestijd: 2 minuten

Microsoft Outlook is dankzij deze veranderingen een stuk beter geworden

Microsoft heeft aangekondigd dat de Microsoft Outlook-e-maildienst mag rekenen op verbeteringen op Android en iOS. Gebruikers van de dienst krijgen via de versie op het web of desktop een notificatie dat de update nu beschikbaar is voor mobiele apparaten. Zo worden er onder meer snelkoppelingen toegevoegd.

Via die notificatie kun je een sms naar jezelf verzenden met daarin een link naar de app op Android of iOS. Heb je de app gedownload, dan krijg je de mogelijkheden een QR-code te scannen. Doe je dat, dan worden alle Microsoft-gegevens, die hangen aan je Microsoft Outlook-account, gekopieerd naar de app op je mobiele telefoon. Zo heb je minder gedoe met inloggen en kun je sneller doorgaan waar je gebleven was. Microsoft laat weten dat er in de komende weken snelkoppelingen aan komen. Met die snelkoppelingen moet je veel sneller bepaalde taken kunnen verrichten in de app op Android en iOS.

Microsoft Outlook widget
De Microsoft Outlook-widget. (Afbeelding: Microsoft)

Microsoft Outlook ontvangt update

Bijvoorbeeld: wanneer je gebruikmaakt van suggested replies en je ontvangt een mailtje over een afspraak maken, dan kan Microsoft Outlook met de functie Send Availability uitvogelen wat voor jullie een goed moment is om af te spreken. Wanneer je dan op Schedule Meeting tapt, dan wordt er een agenda-item aangemaakt in de Outlook-agenda, gekoppeld aan je Microsoft-account.

Android-gebruikers krijgen toegang tot extra functionaliteit. Ze kunnen vanuit een binnengekomen notificatie een mail archiveren, beantwoorden of verwijderen. Daarnaast kunnen twee opties omgewisseld worden voor Markeren als gelezen, Gelezen en archiveren of niets. iOS 14-gebruikers mogen rekenen op een widget. Daarnaast is er ondersteuning voor drag & drop, waarmee je heel snel teksten, afbeeldingen en bestanden toevoegt aan je mails.

Daarnaast is het zo dat Microsoft Outlook-gebruikers sneller een meeting plannen, contacten bellen en een mail opstellen middels spraak. Daarnaast tref je voortaan ook een weerbericht aan binnen de Outlook-app en kun je rekenen op woordsuggesties binnen de app (waarmee berichten opstellen mogelijk sneller gaat). Begin volgend jaar komen er ook Reactions aan: je kunt dan middels een emoji laten weten wat je van een bericht vindt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!