Microsoft Teams: zo verander je makkelijk de achtergrond van je video

Apps Lisanne Beijen 20 feb 2021
Leestijd: 2 minuten

Deelnemen aan een videovergadering vergt soms de nodige voorbereiding. Je laptop of smartphone moet de juiste instellingen hebben (microfoon aan of uit en camera aan of uit?), maar ook je werkplek moet toonbaar zijn voor collega’s. We werken niet allemaal vanuit een keurig opgeruimde werkkamer. Je hoeft echter niet aan het opruimen te gaan voordat je het videogesprek start; Microsoft Teams heeft een functie die je rommelige kamer op beeld doet verdwijnen.

Net als in Zoom kun je ook in Microsoft Teams verschillende achtergronden kiezen voor je video. Hieronder lees je hoe je deze kunt aanpassen.

Een achtergrond kiezen voordat de vergadering begint

Ervan uitgaande dat je tijdens de vergadering geen tijd hebt om de achtergrond van je video te veranderen kun je dit ook alvorens het gesprek officieel van start gaat doen:

  1. Open de meeting in Microsoft Teams
  2. Zorg ervoor dat je camera is ingeschakeld voor deze video-vergadering. Dit doe je door de toggle van de video-functie onderin het scherm in te schakelen.
  3. Schakel het achtergrondinstellingen controlecentrum in. Deze knop vind je tussen de video- en audio-instellingen.
  4. Nadat je de achtergrondinstellingen hebt geactiveerd verschijnt er rechts in het beeldscherm een kolom met ”Achtergond instellingen”. Hier kun je kiezen om je echte achtergrond, zoals dat onopgemaakte bed, te vervagen of om deze geheel te vervangen door een andere afbeelding. Deze afbeeldingen zijn vrij random maar wellicht beter dan jouw random werkplek. Denk bijvoorbeeld aan een rustgevend berglandschap, een maanlandschap of een klaslokaal. Vind je deze geanimeerde achtergronden niets? Dan kun je ook zelf afbeeldingen of foto’s toevoegen als achtergrond. Of download er een via Microsoft Teams’ website.
Microsoft Teams achtergrond download
Microsoft Teams’ achtergrond downloads (Afbeelding: Microsoft)

Let op: wanneer je de achtergrond hebt aangepast blijft deze achtergrond ook zichtbaar wanneer je andere videogesprekken start in Microsoft Teams. De veranderingen blijven dus in plaats totdat je deze zelf weer aanpast.

Kies een achtergrond wanneer het gesprek in Microsoft Teams al is gestart

Ben je toegevoegd aan iemands anders videogesprek of is jouw vergadering simpelweg al gestart? Dan is het nog steeds mogelijk om je achtergrond in Microsoft Teams aan te passen.

Klik op de knop met drie puntjes onderin het scherm. Kies daar om de achtergrond effecten te laten zien. Hierna verschijnt er, net als hierboven is uitgelegd, een kolom aan de linkerkant van het beeldscherm. Hier kun je de achtergrond vervagen of veranderen.

Wil je eerst zien hoe je eruit ziet voor een ruimteachtergrond voordat je collega’s dit te zien krijgen? Dan kun je in de ‘Achtergrondinstellingen’-kolom kiezen voor een preview. Deze laat het effect (met jou er voor) onderin het beeldscherm zien.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen