Microsoft vernieuwt Outlook for Mac; Office volgt volgend jaar

Apple rmens 31 okt 2014
Leestijd: 1 minuut

Nadat er eerder al screenshots gelekt waren, heeft Microsoft vandaag een nieuwe versie van Outlook for Mac uitgebracht. Deze is beschikbaar voor klanten met een abonnement op Office 365. Het bedrijf bevestigt ook dat een nieuwe Office-versie volgend jaar volgt.

Het vernieuwde Outlook for Mac heeft een nieuwe interface gekregen en is helemaal compatibel met Retina Displays. In het eerste kwartaal van 2015 zullen nieuwe betaversies van Office for Mac beschikbaar zijn. In het tweede kwartaal zal een volledig nieuwe versie van Office for Mac af zijn.

Microsoft heeft dit vandaag in een blogpost laten weten. Het is onduidelijk of Office for Mac 2015 nog als losse software aangeboden zal worden of dat een Office 365-abonnement verplicht is. Het is vier jaar geleden dat Office for Mac een update kreeg. Dat komt volgens Microsoft omdat de focus de afgelopen tijd op Office for iPad heeft gelegen.

Interface van het nieuwe Outlook for Mac (klik voor groter)

De interface van de vernieuwde Mac-versies van Word, PowerPoint, Excel en OneNote zullen grotendeels gelijk zijn aan die van het vandaag uitgebrachte Outlook. In eerder gelekte screenshots is de nieuwe interface van de overigen Office-applicaties al te zien.

Dit is nieuw in Outlook for Mac:

  • Better performance and reliability as a result of a new threading model and database improvements.
  • A new modern user interface with improved scrolling and agility when switching between Ribbon tabs.
  • Online archive support for searching Exchange (online or on-premises) archived mail.
  • Master Category List support and enhancements delivering access to category lists (name and color) and sync between Mac, Windows and OWA clients.
  • Office 365 push email support for real-time email delivery.
  • Faster first-run and email download experience with improved Exchange Web Services syncing.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen