Microsoft rolt Windows 11 nog sneller uit dan gedacht

Tablets, Laptops & Computers Jeroen Kraak 17 nov 2021
Leestijd: 1 minuut

Windows 11 is natuurlijk al uit, maar nog niet beschikbaar op elke computer. Nu krijgen flink meer gebruikers toegang tot het nieuwe besturingssysteem.

Microsoft is druk bezig met het uitrollen van Windows 11. In een nieuwe blogpost laat Microsoft weten dat het met een nieuwe update van Windows 10 komt, maar ook dat de uitrol van 11 nu een stuk sneller gaat. Hierdoor hebben meer 10-gebruikers de mogelijk om over te stappen naar 11.

Windows 11 wordt nog sneller uitgerold door Microsoft

“Op basis van de positieve ervaring met uitrol en gebruikersfeedback die we tot nu toe hebben gezien, kunnen we het tempo van de uitrol sneller opvoeren dan we eerder hadden verwacht.  We kunnen de upgrade nu breder beschikbaar maken voor apparaten met 10 die daarvoor in aanmerking komen,” is te lezen in het relaas van Microsoft.

Om gebruik te maken van Windows 11 moet je computer wel aan een aantal eisen voldoen. PC’s die op 10 draaien moeten dit doen op versie 2004. Dat is de update van mei 2020. Het kan natuurlijk ook met de update van 14 september 2021.

Geen zin in de upgraden? Dan kun je gewoon updaten

Nu Microsoft het tempo met de uitrol van Windows 11 gaat opvoeren betekent het dat je mogelijk jouw computer nu ook kunt updaten, voor zover je dit nog niet kon doen. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om bij Windows 10 te blijven. Deze krijgt zoals gezegd nu een november update. De volgende update voor dit systeem komt in de tweede helft van 2022. In totaal zal Windows 10 tot oktober 2025 worden ondersteund.

Aangezien het tempo van de upgrade naar Windows 11 toeneemt, kunnen natuurlijk ook meer problemen ontstaan na de overstap. Microsoft houdt dit natuurlijk in de gaten en zal deze problemen ook weer willen oplossen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen