Deze geliefde Word-functionaliteit is nu op meer plekken te gebruiken

Apps Wesley Akkerman 30 mei 2022
Leestijd: 2 minuten

De webversie van Microsoft Word krijgt binnenkort toegang tot een functionaliteit waar veel gebruikers heel blij van gaan worden. De laatste tijd geeft Microsoft de webversies van zijn apps veel aandacht, aangezien die de strijd aangaan met het online aanbod van Google. Je moet dus van goeden huize komen om op te blijven vallen.

Welke functie kun je dan precies verwachten? Het betreft hier een donkere modus. Die modus geeft de documentverwerker een moderne look, terwijl het oog minder te verduren krijgt. Dat wit oogt misschien wel mooi, maar je ogen zijn daar minder blij mee. Donkere achtergronden zijn vaak in de avond prettiger om op te werken.

Word op het web krijgt dark mode

Maar laten we niet vergeten dat veel mensen die donkere modus ook gewoon overdag gebruiken. Donkergrijze, donkerblauwe of zwarte achtergronden genieten bij veel gebruikers gewoonweg de voorkeur. Daarom is het goed om te zien dat Microsoft gebruikers van de webversie van Word nu meer opties geeft.

Microsoft Word
Word op het web (Afbeelding: Wesley Akkerman)

In de roadmap die Microsoft hiervoor vrijgeeft, staat dat de update in mei 2022 verschijnt. Dat betekent dat de update dus letterlijk elk moment kan arriveren. Maar het kan uiteraard ook zijn dat Microsoft de planning niet gaat halen, waardoor de release nog even op zich laat wachten.

Functie laat nog op zich wachten

We hebben de webversie van Word nog even geopend en gecontroleerd op updates. Maar we kunnen de genoemde donkere modus aan onze kant nog niet vinden, in elk geval. Morgen is de laatste dag van mei, dus Microsoft is technisch gezien nog niet te laat. Maar we durven niet met zekerheid te zeggen dat de update tijdig arriveert.

Koning in Google Docs: 5 handige tips om een echte pro te worden

Concurrent Google Docs, eveneens een online tekstverwerker, beschikt al over een donkere modus. Die vind je onder de instellingen van Docs, die je bereikt door op de drie puntjes in beeld te klikken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

MIcrosoft

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen