Epische Star Wars-Lightsaber is een dikke aanwinst voor je mancave

Pop-Culture Mark Hofman 30 mei 2022
Leestijd: 2 minuten

Fans van Star Wars hebben afgelopen vrijdag zonder twijfel de eerste twee Obi-Wan Kenobi afleveringen zitten kijken. Zonder twijfel dat die, onder andere vanwege de Lightsaber van de Third Sister, voor enthousiasme heeft gezorgd.

Wat dat betreft is er goed nieuws, want Hasbro is een crowdfunding-actie gestart. Het gaat om een ambitieuze replica die je, voor aardig wat geld, op de kop kunt tikken.

De epische Lightsaber voor Star Wars-fans

De Black Series Reva Force FX Elite Lightsaber is niet alleen een bek vol, maar ook uiterst indrukwekkend. Het zwaard, dat afkomstig is van Third Sister Reva, maakte zijn real-life introductie in de nieuwe Obi-Wan Kenobi serie. Nu kun jij, als het project genoeg steun krijgt, ook een replica daarvan in je kantoor, mancave of woonkamer zetten.

Het is een indrukwekkende. Star Wars-fans kunnen voor het eerste een volledig dubbelzijdige Lightsaber in huis nemen. Dat zorgt er overigens wel voor dat het een flinke unit is. De breedte van de Lightsaber is in totaal 6,5 voet, wat omgerekend bijna twee meter is. Mag ook wel, want voor de accessoire moet je zo’n €549,99 over hebben.

Star Wars Lightsaber
Flinke unit (Afbeelding: Hasbro)

Je hoeft de Star Wars Lightsaber overigens niet alleen neer te zetten. Je kunt één van de twee zwaarden verwijderen en het middenstuk aanpassen. Daarbij komt deze replica ook met de nodige geluideffecten en lichteffecten, waardoor hij in het donker op het echte werk lijkt. Sterker nog: er is een speciale modus waardoor het topje van het zwaard wit wordt zodra je hem tegen een ondergrond drukt.

De duurste tot nu toe

Hasbro heeft een grote Star Wars-collectie waarin ook een aantal Lightsabers te vinden zijn. Deze zijn doorgaans voor minder dan €300 te koop, wat van dit specifieke model direct de duurst beschikbare maakt. Dat komt waarschijnlijk door de dubbelzijdige zwaarden. Het project heeft 5000 backers nodig. De teller staat op moment van schrijven op 747. Er is dus nog wel een lange weg te gaan.

Star Wars Lightsaber
Lekker, hoor (Afbeelding: Hasbro)

Wil jij je mancave voorzien van een extra stukje Star Wars? Dan is dit misschien wel dé prop voor jou! Je kunt hem tot 11 juli 2022 bestellen, maar krijgt hem dan wel pas in de herfst van 2023 in huis.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen