Obi-Wan Kenobi: 6 dingen die je waarschijnlijk hebt gemist in de trailer

Films & Series Jeroen Kraak 4 mei 2022
Leestijd: 2 minuten

Het is zover: eindelijk weten we hoe Obi-Wan Kenobi eruit gaat zien. In de trailer zitten een aantal leuke details verstopt.

Vandaag is het Star Wars Day en Disney viert dat met een trailer van Obi-Wan Kenobi. In deze korte video kunnen we alvast een voorproefje krijgen van wat ons vanaf 27 april te wachten staat. Waarschijnlijk heb je deze al bekeken, maar we kunnen het ons goed voorstellen dat niet alles je is opgevallen. Wij vertellen je wat je mogelijk heb gemist.

Een nieuwe droid

Een Star Wars-productie is niet compleet zonder een schattig element. In The Mandalorian was er natuurlijk Baby Yoda, oftewel Grogu. In Obi-Wan Kenobi lijkt die rol deze keer net  bij eerdere producties naar een droid te gaan. Dit keer geen BB-8, maar dit nieuwe exemplaar heeft nog geen naam. Het lijkt op een soort muisje met zes poten. Het lijkt in ieder geval een goed ontwerp voor de merchandiseverkoop.

10 Star Wars-feitjes die zelfs de grootste fan nog niet kent

Kumail Nanjani

In de trailer van Obi-Wan Kenobi zien we ook een kort fragment met daarin acteur Kumail Nanjiani. Welke rol hij gaat spelen is nog onbekend. Zijn kleding lijkt er echter op te wijzen dat hij een Jedi is. De grote vraag is natuurlijk waar hij vandaan komt en welk personage het is.

Star Wars Obi-Wan Kenobi Disney+
Kumail Nanjani (Afbeelding: Disney)

De Inquisitors

Een aantal van de beruchte tegenstanders in de serie worden de inquisitors. Veel van hen waren ooit Jedi’s maar kozen uiteindelijk voor de dark side. Door hun krachten kunnen ze ook overgebleven Jedi’s opsporen. Deze Inquisitors lijken allemaal aanwezig, maar eentje blijkt te missen. Het gaat om de Seventh Sister, die wel voorkwam in de animatieserie. Fans hopen dan ook dat dit karakter alsnog in de daadwerkelijke serie over Obi-Wan Kenobi komt.

Inquisitor Reva

Een Inquisitor die we wel terugzien is Reva. We hebben al veel verschillende lightsabers gezien maar die van haar ziet er wel heel erg vet uit. Het lijkt in de trailer wel een soort piratenzwaard. Bovendien lijkt Reva een persoonlijke strijd te voeren met Obi-Wan Kenobi, aangezien ze zijn naam roept. Iets wat ongebruikelijk voor een Inquisitor is.

Star Wars Obi-Wan Kenobi Disney+
Reva met haar lightsaber. (Afbeelding: Disney)

Het bijzondere fort van de Inquisitors in Obi-Wan Kenobi

Wellicht vraag je jezelf af wat die zwarte piramide in de trailer is, maar dat is de basis van de Inquisitors. Wellicht komt deze je bekend voor, want deze zat ook al in de game Jedi: Fallen Order.

4-LOM is terug in Obi-Wan Kenobi

4-LOM zagen we eerder al in Star Wars: The Empire Strikes Back. Deze droid was eerder al dief en later een premiejager voor Darth Vader. Mogelijk gaat hij in deze serie achter Obi-Wan Kenobi aan.

Star Wars Obi-Wan Kenobi Disney+
4-LOM. (Afbeelding: Disney)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen