Will Smith krijgt klappen in het gezicht van Netflix en Disney

Films & Series Jeroen Kraak 22 apr 2022
Leestijd: 2 minuten

Wellicht vindt de vrouw van Will Smith de klap die hij uitdeelde aan Chris Rock nog steeds goed. Disney+ en Netflix kunnen het niet waarderen.

Will Smith is letterlijk in een klap veranderd van een van de meest geliefde acteurs in Hollywood naar een persona non grata. Filmmaatschappijen en streamingdiensten willen dan ook al te graag af van hun samenwerking met de acteur. Netflix en Disney delen nu een uppercut uit.

Will Smith en Chris Rock

De afgelopen Oscar-uitreiking gaat in de boeken als een van de opmerkelijkste ooit. Niet vanwege de kwaliteit van de films of dat voor het eerst een doof iemand een Oscar won. Nee, het had allemaal te maken met de klap die Will Smith uitdeelde aan comedian Chris Rock. Die maakte een grap over het haar van zijn  vrouw, terwijl zij lijdt aan een haarziekte. Hoewel Smith er eerst wel om kon lachen stormde hij niet veel later het podium op om Rock in het gezicht te slaan.

Hoewel het al meer dan een maand geleden is, is de storm nog steeds niet gaan liggen. Inmiddels heeft Smith zijn excuses aan de Academy (de Oscar-organisatie) en Chris Rock aangeboden, maar zijn lidmaatschap van de Academy is ingetrokken. Daarnaast zijn er een aantal projecten waar Smith aan werkt stopgezet. Daar blijft het niet bij.

Oscars 2022 Will Smith Chris Rock
Dit keer een klap voor Will Smith. (Afbeelding: Robyn Beck / AFP)

Netflix en Disney zijn (even) klaar met de acteur

Nu zijn er twee nieuwe projecten gecanceld waarin Smith een rol heeft. Net zoals de vorige keer gaat het nu weer om een Netflix-titel, meldt WGTC. Eerder is Fast and Loose al gepauzeerd en nu is ook een sequel van fantasy-film Bright gecanceld. Recent werd nog onthuld dat er twee nieuwe schrijvers voor het scenario waren aangetrokken.

Bloomberg meldt op zijn beurt dat Disney voorlopig Pole to Pole heeft uitgesteld. De serie is bedoeld voor dochtermerk National Geographic, maar Disney lijkt het toch niet aan te durven om de show uit te brengen. Het wacht waarschijnlijk liever op het moment dat de storm wat gaat liggen. Pole to Pole moet een documentaireserie worden met een uitgebreide reis langs verschillende gemeenschappen en landschappen op de aarde.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen