Opmerkelijk: man lapt miljoenen om 27-jaar jonger te worden en het…werkt?

Wetenschap Sam Dille 4 feb 2023
Leestijd: 2 minuten

Voor sommige mensen is het een grote droom: voor altijd jong zijn. Het lijkt misschien onmogelijk, maar een Amerikaan bewijst dat het wel degelijk kan. Door zijn inzet heeft hij zijn lichaam met vijf jaar verjongd. Dit is zijn tactiek!

Bryan Johnson, een man van 45 jaar oud, was zijn leeftijd helemaal zat. Hij wilde zich niet alleen weer 18 jaar voelen, maar hij wilde ook weer een jong lichaam. Bryan heeft hiervoor samengewerkt met meer dan 30 gezondheidswerkers en ruim 2 miljoen dollar uitgegeven. Al die specialisten volgden een tijd lang elk niveau van zijn gezondheid. Dat allemaal met als doel om Bryan weer het lichaam van een 18-jarige te geven. Bryan heeft zijn grote droom de naam Project Blueprint gegeven.

Het indrukwekkende project van Bryan Johnson

Zijn aanpak is eigenlijk niets nieuws, maar vereist wel een heleboel discipline en regelmaat. Bryan eet dagelijks een veganistisch dieet van 1.977 calorieën, volgt een intens trainingsschema en gaat elke dag op dezelfde tijd slapen en opstaan. Daarbij laat hij zijn lichaam regelmatig controleren door middel van MRI’s, echo’s en bloedonderzoeken. Dankzij deze ultra-gezonde levensstijl heeft Bryan heel wat vooruitgang geboekt. De man is een stuk gezonder, actiever en hij voelt zich weer jong. Toch heeft hij nog steeds niet het lichaam van een 18-jarige.

sportschool workout
In de sportschool (Afbeelding: Victor Freitas / Pexels)

Vijf jaar jonger

Volgens Oliver Zolman, een van de behandelend artsen van Bryan, zijn ze nog maar aan het begin. Want in de toekomst zou het zomaar mogelijk zijn dat de artsen gentherapie gaan toepassen. Maar tot die tijd neemt Bryan elke dag netjes zijn supplementen en medicijnen. Bovendien gebruikt hij verschillende crèmes en ondergaat hij lasertherapie om zijn huid weer jong te maken.

Zijn lichaam wordt dus regelmatig gecontroleerd. Van zijn lichaamsvet, bloedglucose en darmen tot zijn nachtelijke erecties. Met Bryan gaat het inmiddels heel erg goed. Artsen zeggen dat zijn biologische leeftijd nu 42 jaar jong is. Dat is vijf jaar jonger dan zijn echte leeftijd. Project Blueprint is dus nog niet helemaal geslaagd, maar Bryan is goed op weg!

5 dagelijkse bezigheden die stiekem al meetellen voor je workout

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen