Minecraft krijgt bezoek van een zeer bekend gamepersonage

Games Jelle van Es 23 jun 2021
Leestijd: 2 minuten

In de wereld van Minecraft zijn er al heel veel verschillende vormen van samenwerking ontstaan. Zo kun je in de Nintendo Switch-versie aan de slag met de speciale werelden van Mario. En nu is er een nieuwe samenwerking aangekondigd.

Deze keer komt er een samenwerking tussen Minecraft en Sonic The Hedgehog. Dat personage viert dit jaar zijn dertigste verjaardag, waardoor het eigenlijk wel logisch is dat hij vaker opduikt.

Sonic the Hedgehog in Minecraft

Op hun eigen blog hebben de makers van Minecraft de nieuwe samenwerking aangekondigd. Dat heeft de ontwikkelaar gedaan in samenwerking met een nieuwe trailer en een paar afbeeldingen. Met deze DLC is het mogelijk om heel wat verschillende nieuwe dingen te doen in de game. Naast de mogelijkheid om met Sonic en zijn vrienden als personage aan de slag te gaan, kun je ok aan de slag met verschillende werelden die je kent van klassieke levels. En die speel je dan ook op een manier zoals je dat van Sonic gewend bent. Bekijk hieronder de trailer.

Naast de mogelijkheid om via de DLC los te gaan met Sonic the Hedgehog in Minecraft, komt er ook een speciaal evenement. Zo krijg je binnenkort op The Hive-server een speciaal evenement met dit personage. Er zullen daar dan verschillende minigames op te vinden zijn en tijdens de weekenden komen er speciale evenementen. Mocht je willen weten wat er gebeurd, dan raadt de ontwikkelaar aan om het Twitter-account van de game te volgen voor updates.

Gratis content

Hoewel de Sonic the Hedgehog DLC voor Minecraft een betaalde uitbreiding is, is er ook nog wat gratis te scoren. Zo wordt er een Character Creation Item gratis weggeven via de Marketplace. Dus als je van gratis dingen in de game houdt, dan moet je daar zeker even een bezoekje aan brengen.

De jarige trakteert (Afbeelding: Mojang)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen