Probeer Monster Hunter Rise nu zelf met de demo op de Nintendo Switch

Games Jelle van Es 8 jan 2021
Leestijd: 2 minuten

Gisteren werd er rondom Monster Hunter Rise een livestream gehouden. Daar werd heel wat vertelt over wat de nieuwe game te bieden heeft. Mocht je zelf interesse hebben in de game, dan kun je nu een voorproefje beleven.

Want na de livestream heeft uitgever Capcom een demo beschikbaar gesteld op de Nintendo eShop. Op die manier is het mogelijk om nu op de Nintendo Switch te ontdekken wat Monster Hunter Rise te bieden heeft.

Monster Hunter Rise demo beschikbaar

Sinds vanochtend is het mogelijk om de Monster Hunter Rise-demo via de Nintendo Switch eShop binnen te halen. Heel erg groot is hij niet, want hij neemt zo’n 1,6 GB aan ruimte in. Dat is dus behoorlijk goed te doen en hoef je gelukkig niet allemaal games te verwijderen om van deze demo te genieten. Wel is het zo dat je er redelijk snel bij moet zijn. De demo is namelijk tot en met 1 februari beschikbaar en dan verdwijnt hij ook. Het is dus echt bedoeld als een tijdelijke kennismaking, waarbij hopelijk bevalt en je dan de game gaat scoren. Hieronder overigens de videostream zoals die gisteren werd gepresenteerd.

In de Monster Hunter Rise demo kun je aan de slag met de veertien beschikbare wapentypes, zodat je nu alvast kunt bepalen wat het beste bij jouw speelstijl past. Daarnaast heb je toegang tot vier quests. De eerste leert je hoe de combat in de game werkt en de tweede leert je hoe je op een wyvern kunt rijden en daarmee losgaat. Dat is één van de nieuwe elementen die in de game zit. De ander twee quests laat je op jacht gaan. De beginner quest laat je jagen op de Great Izuchi, terwijl de intermediate quest je oog in oog laat staan met een Mizutsune.

Samen of alleen

Mocht je een vriend of vriendin hebben die ook interesse heeft in Monster Hunter Rise, dan is het goed om te weten dat je de twee hunt quests samen of alleen kunt doen. En als dat bevalt, dan kun je de game op 26 maart in huis halen. Wil je meer lezen over de Nintendo Switch? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen