Na 25 jaar stilte tackelt Valve eindelijk een hilarisch probleem in Half-Life

Games Mark Hofman 24 nov 2023
Leestijd: 2 minuten

Videogame-icoon Half-Life, dat in 1998 verscheen, heeft een nieuwe update gekregen. Ontwikkelaar Valve heeft hiermee een oud, klein en vooral irritant probleem opgelost waar gamers al decennia tegenaan lopen.

Het maakt nu even niets meer uit of men zich zorgen maakt over de nieuwe Nintendo Switch of als een gek door de levels in Modern Warfare III vliegt. Een van de meest iconische games heeft een nieuwe update gekregen, en fans kunnen niet enthousiaster zijn.

Na decennia is dit memorabele Half-Life-level eindelijk opgelost

Er zullen in 2023 weinig mensen zijn die Half-Life nog nooit hebben gespeeld. De game uit 1998 is een absoluut icoon die vol zit met memorabele levels, maar Blast Pit is wat dat betreft heer en meester.

In dat level wordt een arme wetenschapper uit het niets gegrepen door een gigantische tentakel van een alien. Die tentakel breekt door het glas, pakt de wetenschapper beet en sleurt hem mee naar buiten. Een glitch zorgde er echter voor dat de wetenschapper niet vastzat aan de tentakel, maar in het luchtledige zweefde.

Hoewel het foutje in Half-Life inmiddels net zo iconisch is als het spel zelf, heeft ontwikkelaar Valve het 25 jaar later alsnog opgelost. Afgelopen woensdag bracht het nog een kleine patch uit om verschillende zaken te repareren, waaronder dus deze glitch.

Het resultaat mag er zijn, want de wetenschapper wordt nu daadwerkelijk gegrepen door de tentakel. Iets dat gamers, gezien het feit dat Valve nog steeds liefde stopt in Half-Life, alleen maar kunnen waarderen. De reacties online zijn bijzonder positief.

Na 25 jaar stilte tackelt Valve dit hilarische probleem in Half-Life
(Afbeelding: Valve via Kotaku)

Na 25 jaar een grote update van Valve

Dat Valve liefde heeft voor zijn eerste game, werd vorige week al duidelijk. De ontwikkelaar bracht, ter ere van het 25-jarige bestaan van Half-Life, een grote update uit. Daarin werd onder andere Steam Deck-ondersteuning toegevoegd.

Verder werden nieuwe grafische en rendering-opties aan de game toegevoegd, waaronder widescreen field of view en software rendering op Linux.

Daarnaast kreeg de multiplayer-modus van Half-Life drie compleet nieuwe maps die het spel, nogmaals 25 jaar nadat het verscheen, weer net iets interessanter wisten te maken.

We kunnen zeggen wat we willen over Valve, maar er zijn veel ontwikkelaars die hier nog bijzonder veel van kunnen leren.

GTA 6-maker Rockstar had een geheime ‘James Bond’-game die we nooit zagen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen