Jelle van Es
Jelle van Es Games 9 apr 2019
Leestijd: 3 minuten

Nacon Revolution Unlimited Pro Review: Haast perfecte controller

De Xbox One heeft met zijn Xbox Elite-controller de perfecte controller voor hen die echt fanatiek willen gamen en alles onder controle willen hebben. Sony zelf houdt het bij zijn standaard controller, die in zijn basis goed is. Maar als je wat meer aanpassingen wilt maken in je controller, dan moet je bij derde partijen zijn. Zowel Razer als Nacon hebben verschillende controllers op de markt. Die laatste partij heeft nu de Nacon Revolution Unlimited Pro uitgebracht. En dat is haast de perfecte controller.

De vorige Nacon Revolution-controllers hadden altijd wel een paar beperkingen. Met name het feit dat je moest werken met een kabel vond ik lastig. Natuurlijk, met een kabel ben je er zeker van dat je een strakke verbinding hebt, maar in de praktijk heb ik daar eigenlijk nooit last van gehad. De Nacon Revolution Unlimited Pro geeft je de mogelijkheid om draadloos te gamen en biedt zodoende het beste van beide werelden. Dit zijn de vijf beste punten van de controller.

Ligt gewoon goed in de hand

De tijd dat controllers van derde partijen echt kut waren, die ligt alweer een tijdje achter ons. Toch heb ik vaak bij controllers na een tijdje kramp in mijn handen, omdat het net niet goed zit. Met de Nacon Revolution Unlimited Pro heb ik daar geen problemen mee gehad. Vanaf het allereerste moment speelde het heel erg lekker en heb ik er met volle teugen van genoten. Sessies van een paar uur zijn met deze controller geen enkel probleem. Het enige nadeel is dat de interne batterij in de draadloze modus iets van zeven uur meegaat. Als je een hele dag flink wilt gamen, moet je er rekening mee houden dat je hem op een gegeven moment moet opladen.

Nacon Revolution Unlimited Pro

Fysieke aanpassingen aan de controller zijn mogelijk

Een ander handige optie van de Nacon Revolution Unlimited Pro is dat je een aantal fysieke aanpassingen op de controller kunt doorvoeren. Zo heb je de beschikking over een zestal gewichtjes, welke je in de controller kan stoppen om hem wat zwaarder te maken. Verder heb je de keuze uit twee verschillende soorten joytickknoppen (hol of bol) en zijn er drie joystickbasis pookjes om te gebruiken. Hoe dikker die is, hoe minder bewegingsvrijheid je hebt.Per game kan dat net een bepaald voordeel opleveren.

Nacon Revolution Unlimited Pro

Shortcuts zijn handig

Tot slot beschikt de controller nog over een viertal shortcuts, welke je met je duimen kunt gebruiken. Je kunt per profiel bepalen wat deze shortcuts precies kunnen doen. Denk daarbij aan de mogelijkheid om een draai van 180 graden te maken of een shortcut in te stellen alsof het twee knoppen tegelijkertijd indrukt. Er zijn veel momenten waarop zo’n shortcut je in een online game net een tikkie voordeel kan gaan geven.

Nacon Revolution Unlimited Pro

Alles instellen via de software

Voordat je met de controller losgaat, is het aan te raden om hem eerst te koppelen aan je pc. Via de software van Nacon heb je dan de mogelijkheid om alles op de controller aan te passen en de verschillende profielen van de controller op te slaan. Je kunt bij een racegame bijvoorbeeld bepalen hoe diep je de trigger in moet duwen om volgas te geven, maar dus ook hoe je met een beetje gas door de bochten gaat. Of je past aan waar het dode punt zit van je linker of rechter analoge stick, waardoor je daar ook meer controle over hebt. Maar ook de zwaarte waarop je controller trilt wanneer je geraakt wordt of de kleur van het lichtje bij je rechter analoge stick kan worden aangepast.

Ook te gebruiken op de pc

Hoewel de meeste gamers de controller zullen halen voor op de PlayStation 4, is het goed om te weten dat hij zonder problemen ook gewoon op de pc werkt. Op die manier sla je met de contorller twee vliegen in één klap. Op die manier is de aanschafprijs van meer dan 150 euro ook net iets beter naar jezelf te verantwoorden.

De Nacon Revolution Unlimited Pro is nu beschikbaar en dus te gebruiken voor de pc en PlayStation 4. Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!