NBA 2K22: features beloven een snoeiharde slam dunk

Games Jelle van Es 20 jul 2021
Leestijd: 4 minuten

Het zal je vast niet ontgaan zijn dat we op deze website regelmatig schrijven over de NBA 2K-serie. Daar ben ik namelijk een groot fan van en elk jaar stop ik er veel tijd in. Wat dat betreft kijk ik erg uit naar wat NBA 2K22 te bieden heeft. De makers van de game gaan nu langzaam maar zeker onthullen wat er voor de nieuwe game op de planning staat.

Net als bij NBA 2K21 zal NBA 2K22 eigenlijk uit twee verschillende games bestaan. Je hebt de zogenaamde current-gen versie die op de PlayStation 4 en Xbox One gespeeld wordt en de next-gen versie. Naast een verschil in visuele stijl zullen er ook een aantal features net even anders zijn. Tijdens een uitgebreide presentatie kregen we daarbij een voorproefje op wat we kunnen verwachten.

NBA 2K22 Features

1. Verandering in manier van spelen

Naast dat de ontwikkelaar nieuwe features ging onthullen voor NBA 2K22, kregen we eerst te horen dat de manier waarop de verdediging werkt, wat anders gaat zijn. Blocks en steals gaan meer draaien om skills en het maken van de juiste plays. Ook voor de aanval is het zaak om de juiste plays te kiezen en uit te werken. Lukt het je niet om te scoren, dan zou dat echt aan de speler liggen.

2. Seasons

In NBA 2K21 MyTeam maakten we kennis met het concept van Seasons, waarbij je elke paar weken een nieuw lading aan challenges kreeg. In NBA 2K22 wordt dat concept verder verwerkt in de rest van de game. Dus in MyTeam en MyCareer krijgen zo’n modus, die aan elkaar gekoppeld zit. Elk nieuw seizoen brengt nieuwe toffe elementen. En dat is dan zonder zoiets als een Battle Pass.

3. MyTeam

MyTeam is één van de belangrijkste modi in NBA 2K22. Het is zeg maar de Ultimate Team-modus van de game, waarbij je de mogelijkheid hebt om je perfecte team op te bouwen. Seasons komen daarbij dus terug, maar ook de Draft-modus. Daarmee kun je een team van willekeurige spelers samenstellen en daarmee het opnemen tegen andere spelers. Dat is iets dat er vroeger in zat, maar eruit is gehaald. Nu komt het dus terug. Daarnaast laat de ontwikkelaar weten dat we met de feestdagen een compleet nieuwe modus kunnen verwachten voor MyTeam. Maar daarover wil men nu nog niet veel kwijt.

Dirk wil je toevoegen aan je MyTeam (Afbeelding: 2K Games)

4. The City & Neighborhood

Net als bij de voorgaande games is het mogelijk om met jouw zelfgemaakte personage in de MyCareer-modus rond te lopen in een vrije wereld. Voor current-gen is dat de Neigborhood, terwijl je in de next-gen versie los kunt gaan in The City. De City is nieuw en moet groter zijn. Ook zijn er nu meer NPC’s in de stad te vinden. Er moet meer te zijn om interactie mee te hebben. Er moeten ook quests zijn om mee aan de slag te gaan. Verder is er nu een matchmaking systeem, waardoor het makkelijker moet zijn om makkelijk een potje te vinden. Daarbij kun je ook met drie vrienden spelen tegen drie computergestuurde spelers. Op current-gen ben je te vinden op een cruiseship in plaats van een buurt aan het strand. Dat is ook weer eens wat anders.

5. MyCareer

MyCareer is waarschijnlijk de meest gespeelde modus. Wat dat betreft is het niet gek dat hij terug komt in NBA 2K22. Dit jaar wil men het iets anders doen. In het verleden was het vooral een film-achtige modus met een verhaal. Dit jaar wil men dat het meer onderdeel is van de City of de Neighborhood. Je krijgt op die manier nog veel te doen, maar er is minder verhaal zoals je gewend bent. Het ziet er naar uit dat het echt even anders gaat zijn dat je gewend bent.

6. MyNBA

Ben je meer een speler die het fijn vindt om een echt team op te bouwen, dan is MyNBA de plan om mee los te gaan. Je hebt veel mogelijkheden om je competitie te customizen en dingen aan te passen. Nieuw in NBA 2K22 is dat je meer mogelijkheden hebt om je personeel aan te nemen en die hebben dan effect op het team. Ook is er meer mogelijk op het gebied van trainen. Wil je bijvoorbeeld je topspelers op bepaalde momenten rust geven, zodat ze fit aan de Playoffs beginnen? Het moet allemaal mogelijk zijn.

Candace in de WNBA (Afbeelding: 2K Games)

En dat was alles dat het team op dit moment kwijt wilde over NBA 2K22. Echte gameplay hebben we niet gezien, maar op papier ziet het er naar uit dat er toch weer een aantal interessante veranderingen aan zitten te komen. Op 10 september komt de game uit.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen