Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Elektrische auto's 21 jul 2021
Leestijd: 2 minuten

Tesla heeft geweldig nieuws voor iedereen met een elektrische auto

Hoewel er steeds meer concurrentie is, staat Tesla nog steeds bovenaan op de apenrots voor elektrische auto’s. Het bedrijf van Elon Musk kwam zag en overwon de markt met zijn geëlektrificeerde bolides. Toch zit het succes van Tesla niet alleen in de auto’s zelf, maar ook in hun Supercharger-netwerk. En van dat succes kan straks iedereen genieten.

Elon Musk heeft tegenover CNBC bekendgemaakt dat het laadnetwerk van Tesla later dit jaar opengesteld gaat worden voor elektrische auto’s van andere merken. Op dit moment is dat nog niet het geval en kun je alleen met een Tesla terecht bij deze laadpalen. Door het Supercharger-netwerk open te gooien, zien veel elektrische auto-eigenaren hun laadopties flink toenemen.

Tesla stelt Supercharger-netwerk open

Alleen in Nederland heeft Tesla al meer dan dertig locaties waar je Tesla Superchargers kunt vinden. Wereldwijd zijn er zelfs 2.700 locaties, en dat gaan er in de aankomende jaren alleen nog maar meer worden. Dat elektrische auto’s van andere merken hier straks ook gebruik van kunnen maken, is goed nieuws voor veel mensen. Zij krijgen er naast andere snellaadnetwerken zoals Fastned en Ionity een extra laad optie bij.

Tesla geeft hiermee een belangrijk verkoopargument uit handen. Toch zal deze beslissing het bedrijf geen windeieren gaan leggen. Door ook elektrische auto’s van andere merken toe te laten, kan er op namelijk een nieuwe inkomstenbron aangeboord worden.

Ook in Nederland

Tesla gaat volgens Elon Musk nog dit jaar beginnen met het opstellen van het Supercharger-netwerk. Het is alleen nog niet duidelijk in welke landen dit zal zijn. Wel belooft de oprichter dat uiteindelijk in alle landen alle elektrische auto’s welkom zullen zijn.

Het lijkt er in ieder geval op dat Europese elektrische auto-bezitters snel aan de beurt gaan komen. Duitsland en Noorwegen waren namelijk al in gesprek met Tesla over het opstellen van het laadnetwerk. Een ander voordeel is dat Superchargers in Europa gebruik maken van een CSS-stekker. Deze is universeel en kan ook voor andere elektrische auto’s gebruikt worden. In Amerika gebruikt Tesla een eigen stekker en moet er dus een adapter komen.

De voordelen van een elektrische auto

Dankzij deze zet van Tesla wordt het straks nog interessanter om een elektrische auto te rijden. Deze kunnen we optellen bij de al bestaande voordelen, al zijn er ook nog steeds nadelen. Meer daarover, lees je hier.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!