Nederland is met het Chinese Vivo nieuw smartphonemerk rijker

Tech Wesley Akkerman 25 jul 2022
Leestijd: 2 minuten

Ben je op zoek naar een nieuwe smartphone en kun je nog heel even wachten? Dan kun je dit merk ook in je overweging meenemen. Het Chinese merk Vivo betreedt namelijk voor het eerst, officieel, de Nederlandse markt. Maak kennis met drie toestellen: één high-end model en twee betaalbare instaptoestellen.

De drie toestellen, de X80 Pro, Y76 en Y33s, zijn vanaf 27 juli verkrijgbaar in Nederland, zo maakt het bedrijf bekend via een persbericht. In datzelfde bericht meldt Vivo dat het merk marktleider is in verschillende Aziatische markten, waaronder thuismarkt China.

Nog een smartphone te overwegen

Wanneer je in de markt bent voor een nieuwe smartphone, dan is het nu al lastig genoeg er eentje uit te kiezen. De markt is flink verzadigd, maar Vivo denkt dus nog verschil te kunnen maken, onder meer met de X80 Pro. Dit is een premiummodel dat onder meer beschikt over een high-end Snapdragon 8 Gen 1-processor.

Vivo smartphone
De Vivo X80 Pro (Afbeelding: Vivo)

Het trefwoord voor de X80 Pro is fotografie. De smartphone krijgt onder meer een speciale cameramodule die samen met Zeiss ontwikkeld is. Daarnaast is er ook speciale koelingtechnologie aanwezig, waardoor het apparaat niet warm wordt tijdens zware taken. Tot slot is er nog de betaalbare Y-serie van het bedrijf.

Y-serie en beschikbaarheid

In de Y-serie treffen we, in Nederland, voorlopig twee opties aan: de Y76 en Y33s. Ze beschikken allebei over een drievoudig camerasysteem met een hoofdlens van vijftig megapixel. De Y76 heeft verder wat extra camera-opties, waardoor je ook in de avond mooie plaatjes moet kunnen schieten.

Aanvankelijk zijn de toestellen verkrijgbaar bij Belsimpel. De Vivo X80 Pro wordt 25 juli gelanceerd en zal beschikbaar zijn vanaf 27 juli met een adviesprijs van 1.099 euro. De instapmodellen van de middenklasse, de Y-serie, zullen verkrijgbaar zijn vanaf 299 euro voor de Y76, gevolgd door 219 euro voor de Y33s.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen