Waarom de nieuwe OnePlus 10T de iconische alertslider links laat liggen

Tech Wesley Akkerman 25 jul 2022
Leestijd: 2 minuten

Met de OnePlus 10T lijkt Oppo een nieuwe richting in te slaan: zo verdwijnt er een iconische functie. Heeft dat iets te maken met de fusie met Oppo of zit er wat anders achter? Chief designer Hope Liu geeft in een onlangs afgenomen interview antwoord op de vraag wat er nu precies aan de hand is.

Dat interview werd afgenomen door de redactie van The Verge. Liu legt uit dat de iconische alertslider plaats moet maken voor andere onderdelen. Die slider gebruik je om heel snel je geluid op trillen of helemaal stil te zetten, zonder dat je daarvoor je smartphone hoeft te ontgrendelen. Veel OnePlus-gebruikers zijn fan van die optie.

OnePlus 10T zonder alertslider

Wat krijg je hier precies voor terug? Snelladen met een hoger wattage, een grotere accucapaciteit en een beter signaalontvangst. Ondanks het feit dat de slider zo klein is aan de buitenkant, was er toch geen ruimte voor. Op het moederbord neemt het geliefde knopje namelijk zo’n 30 vierkante millimeter in beslag.

OnePlus 10T
OnePlus 10T (Afbeelding: OnePlus)

OnePlus wil er graag voor zorgen dat consumenten krijgen wat ze van het merk verwachten: hoge snelheden en lange accuduur. Die opties nu combineren met een alertslider zou ervoor zorgen dat het toestel te dik werd. En dat is uiteindelijk de kogel door de kerk geweest en waarom de knop nu afwezig is.

Geen Hasselblad-camera meer?

Daarnaast deelde OnePlus een afbeelding waarop we 10T van allerlei kanten te bekijken is. Opvallend is dat er geen Hasselblad-merk meer te zien is op de cameramodule aan de achterkant. Ook hier heeft Liu wat over te zeggen.

“We willen een ultieme prestatiesmartphone leveren en hadden daarvoor een specifieke prijspunt in gedachten.”

Betekent dit dat de OnePlus 10T veel goedkoper wordt, omdat de fabrikant geen licentiekosten aan Hasselblad betaalt? Dat moeten we nog even afwachten. Het toestel is vanaf begin augustus verkrijgbaar.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

The Verge

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen