Nederlandse Squid Game: een verkaasde versie van de Netflix-hit

Films & Series Lucas van de Wetering 19 jun 2024
Leestijd: 6 minuten

De rondes in de Netflix-hit Squid Game zijn gebaseerd op Koreaanse kinderspellen. Welke Nederlandse spellen zouden gebruikt worden bij een versie in ons land?

Squid Game is een van de grootste Netflix-series ooit, en het is niet eens een Engelstalige serie. De rondes uit Squid Game zijn gebaseerd op verschillende Koreaanse kinderspellen. Dit maakt de serie nog wat duisterder.

We moeten nog even wachten op het tweede seizoen van Squid Game, maar dat geeft wel tijd om na te denken hoe de Netflix-serie eruit zou zien in andere culturen. Zo zijn er genoeg Nederlandse kinderspellen die gebruikt zouden kunnen worden.

Nederlandse versie van de Netflix-hit Squid Game

Squid Game op Netflix tovert Koreaanse kinderspellen om naar een gevecht tot de dood voor de spelers. Maar hoe zou een Nederlandse versie van Squid Game eruitzien?

Ronde 1: Eierlopen

In Squid Game op Netflix beginnen de spelers met een spelletje red light, green light. De spelers moeten naar het einde zien te komen, zonder dat ze bewegen wanneer het ‘red light’ is. Als er toch gezien wordt dat ze bewegen tijdens ‘red light’ worden de spelers doodgeschoten. Tijdens dit eerste spel zijn er nog veel mensen, en vallen er ook veel mensen af. Ook zijn mensen nog minder op hun hoede doordat ze niet weten dat er een kans is om te overlijden.

Het typisch Nederlandse spel eierlopen is een perfect alternatief. Ook dit spel kan met een grote groep gespeeld worden, en er kunnen ook veel afvallen. In de dodelijke versie van eierlopen moeten de spelers met een ei op een lepel naar de finishlijn lopen, maar deze lepel houden ze vast in hun mond. Als je het ei laten vallen, is het game over. Ook zit er, net als in Squid Game op Netflix, een tijdlimiet op de race. En komt veel druk op de spelers te staan, maar ze moeten toch voorzichtig zijn.

Ronde 2: Koekhappen

In de tweede ronde van Squid Game op Netflix krijgen de spelers een typisch Koreaans koekje, genaamd een dalgona of ppopgi. Ze moeten het vormpje in het koekje eruit zien te beitelen, zonder dat dit vormpje breekt. Maar dit is nogal lastig aangezien het koekje heel dun is. In Koreaanse cultuur is dit ook een spel, maar dan is de prijs als het je lukt een extra koekje. In Squid Game word je afgemaakt als je faalt.

Welk Nederland spel past hier beter bij dan lekker ouderwets koekhappen. De spelers worden geblinddoekt en moeten een ontbijtkoek van een draad af zien te eten. Normaal is koekhappen een race, maar dat is nu even anders. De spelers moeten, net als in de Squid Game op Netflix, heel voorzichtig zijn. Als ze niet voorzichtig zijn, en de koek valt van het draad. Dan mogen ze doei zeggen tegen ademen.

Nederlandse Squid Game: een verkaasde versie van de Netflix-hit
(Afbeelding: Wikipedia)

Ronde 3: Blikwerpen

In de derde ronde van Squid Game op Netflix moeten de mensen in groepen gaan werken. Ze moeten in teams werken met spelletjes Tug of War, touwtrekken dus. Het enige wat belangrijk is bij dit spel is zo hard mogelijk trekken, met wat techniek natuurlijk. Het team dat wint trekt het andere team van hun platform af, naar hun dood. Nare manier om te gaan.

Het Nederlandse teamworkspel is een potje blikwerpen. Net als bij Squid Game op Netflix staan de verschillende teams op platformen. Maar in plaats van dat ze nu aan een touw moeten trekken, moeten ze ballen naar blikken gooien. Er zijn evenveel blikken als mensen in teams, en ze staan opgestapeld als een piramide. Voor elk blik dat wordt omgegooid, wordt iemand afgemaakt. Dus als je een van de onderste blikken kan raken en de toren in een keer om kan gooien, heeft je team direct gewonnen.

Ronde 4: Sjoelen

Het spel van de vierde ronde in Squid Game op Netflix is knikkeren. Spelers moeten zelf tweetallen maken, maar ze weten niet waarvoor. Veel kiezen daarom mensen die ze vertrouwen, maar wat ze niet weten is dat ze één op één tegen dit persoon moeten spelen. De spelers moeten de knikkers van de ander zien te winnen, als je geen knikkers meer over hebt, heb je verloren. Dat betekent dus natuurlijk dat je niet zolang meer zal leven.

De Nederlandse versie van Squid Game op Netflix zou er een beetje hetzelfde uitzien. Spelers moeten ook tweetallen maken, en dan uiteindelijk tegen elkaar spelen. Maar in de Nederlandse versie gaan ze niet knikkeren, maar sjoelen. Ze spelen drie rondes, en wie uiteindelijk de minste punten heeft die verliest.

Nederlandse Squid Game: een verkaasde versie van de Netflix-hit
(Afbeelding: Wikipedia)

Ronde 5: Hinkelen

Ronde vijf van Squid Game op Netflix is als enige niet gebaseerd op een Koreaans kinderspel. In deze ronde moeten de spelers veilig naar de overkant zien te komen. Ze moeten op glazen platformen springen om dit t doen. Maar het ene glazen platform is bij elke sprong veilig, en de andere breekt het moment dat je erop springt. Oh ja, het spel speelt zich mega hoog in de lucht af.

In de Nederlandse versie pakken we wel een kinderspel, hinkelen. Maar ook deze versie van hinkelen speelt zich lekker hoog in de lucht af. De spelers moeten een hinkelbaan afleggen, maar als ze ook maar één foutje maken, vallen ze tientallen meters naar beneden. Dit spel is dus niet echt gokken zoals in Squid Game op Netflix, maar het draait eerder om balans.

Ronde 6: Stoelendans

Ronde zes in Squid Game op Netflix is de laatste ronde in de hele uitdaging. In deze ronde spelen ze het titelspel; Squid Game, een soort moeilijkere versie van tikkertje. De ene speler moet naar het einde van het speelveld zien te komen, en de ander moet ervoor zorgen dat dit niet lukt. Ze moeten in een bepaald speelvlak blijven tijdens het spel. Dit spel is gespeeld met de laatste twee spelers, en de winnaar wint dus ook alles.

Er bestaat geen perfecter eindspel voor de Nederlandse Squid Game op Netflix dan de stoelendans. Al kan je de stoelendans met een grotere groep doen, gaan we nu uit van twee mensen tot een klein groepje mensen. Er staan stoelen in een kring op het veld, maar er is één stoel minder dan dat er mensen zijn. Daardoor kan er steeds één iemand niet zitten. De spelers mogen pas op de stoel gaan zitten als de muziek stopt met spelen. En wie als eerst op de stoel zit, kan er niet meer vanaf worden gegooid door iemand anders. Uiteindelijk blijft er maar één stoel over, met dus ook maar één winnaar.

Nederlandse Squid Game: een verkaasde versie van de Netflix-hit
(Afbeelding: Wikipedia)

Een Nederlandse Squid Game zou fantastisch zijn om te zien, al helemaal als hij ook op Netflix te zien zou zijn. De kans dat het ooit gebeurt, is klein, maar uit de Netflix-serie weten we in ieder geval dat het wel plaatsvindt op andere locaties. Het is dus wel leuk om erover na te denken hoe het er uit zou zien. Ik weet wel dat een stoelendans in Squid Game-stijl doodeng zou zijn.

Deze intense Netflix-serie is Squid Game in Wes Anderson-stijl

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen