Netflix of Disney+? Dit zijn alle prijzen van streamingdiensten in Nederland

Films & Series Jeroen Kraak 19 jun 2020
Leestijd: 3 minuten

Streamingdiensten vervangen steeds meer de reguliere TV. Dat is niet zo verwonderlijk want het aanbod is immens. Of je nu graag series bingewatcht op Netflix, of het liefst films van vroeger kijkt op Disney+, het kan allemaal. Wij zetten alle streamingdiensten op een rijtje met de prijzen erbij.

Wij begrijpen heel goed dat je door alle streamingdiensten niet meer het bos ziet. Er zijn er tegenwoordig zoveel in Nederland actief dat de keuze reuze is. Juist doordat er zoveel zijn, begrijpen we heel goed dat je niet aan ze allemaal geld uit wil geven. Wij zetten alle streamingdiensten en de kosten op een rij.

De streamingdiensten

Netflix

Netflix is de meest bekende streamingdienst van Nederland. Netflixen is dan ook een ingeburgerd werkwoord geworden. De dienst biedt een groot aandeel films en series aan. Er zijn drie verschillende abonnementen af te sluiten bij de dienst die elk weer andere voorwaarden hebben.

The Witcher Netflix Games Series
The Witcher is een hit op Netflix. (Afbeelding: Netflix)

Amazon Prime Video

Amazon Prime Video biedt net zoals Netflix internationale films en series aan. Het grote voordeel is dat je met Prime ook voordelen hebt bij het aanschaffen van producten in de Amazon webshop. Ook krijg je gratis Twitch Prime en heb je een onbeperkte opslag van foto’s met Amazon Photo’s.

Disney+

Disney+ is de streamingdienst van Disney. Hier zie je naast de traditionele Disney-content ook films en series uit het Star Wars en Marvel Universum. Naast films en series heb je ook toegang tot de content van National Geographic. Deze is ook eigendom van Disney.

Star Wars The Mandalorian Disney Plus
The Mandalorian zie je op Disney+. (Afbeelding: The Walt Disney Company)

Apple TV+

Heb je afgelopen jaar een Macbook, iPhone of Tablet gekocht? Dan heb je waarschijnlijk ook gratis toegang tot Apple TV+. De dienst biedt exclusieve films en series aan die alleen op hun eigen streamingdienst is te zien. Mocht je gratis periode overzijn, dan moet je wel betalen.

Videoland

Videoland kun je eigenlijk de Nederlandse Netflix noemen. Het biedt films en series waarvan het grootste gedeelte Nederlands is. Ook kun je RTL-programma’s vooruit- en terugkijken.

NPO Plus

NPO Plus is de on-demand-service van de publieke omroep. Hier vind je zeer veel content die ooit op het open net is uitgezonden. Ook staan er internationale series die eerder op NPO 1, 2 en 3 zijn uitgezonden.

NLZiet

Met NL ziet heb je eigenlijk geen gewone televisie meer nodig. Je kunt live naar 34 Nederlandse zenders kijken, waaronder RTL, SBS en de NPO. Ook kun je tot zeven dagen alle programma’s terugkijken.

Dplay

De streamingdienst van Discovery Channel heet Dplay. Maar naast Discovery zie je er ook de programma’s van onder andere TLC, Animal Planet en kun je daarop ook de live-uitzendingen van Eurosport bekijken.

Overzicht prijzen alle streamingdiensten

Dit zijn de streamingdiensten, volledig gesorteerd op prijs per maand:

 1. NPO Plus | €2,95
 2. Amazon Prime Video | €2,99
 3. Dplay Jaar | €3,33
 4. Dplay | €3,99
 5. Apple TV+ | €4,99
 6. Videoland Basis | €4,99
 7. Disney+ Jaar | €5,83
 8. Disney+ | €6,99
 9. NLZiet | €7,95
 10. Netflix SD | €7,99
 11. Videoland Plus | €7,99
 12. Videoland Premium | €9,99
 13. Netflix HD | €10,99
 14. Netflix Ultra HD| €13,99

Zoals je ziet staan Netflix en Disney+ meerdere keren in de lijst. Netflix biedt gebruikers namelijk drie verschillende abonnementen aan. De goedkoopste biedt je SD-kwaliteit en de duurste 4K-kwaliteit. Het is dus mogelijk om Netflix zo duur te maken als je zelf wil. Mocht je echt alles willen in de beste kwaliteit, dan betaal je dus 46,69 per maand. Zoals je ziet is Netflix het duurst en NPO Plus het goedkoopst. Het wordt op de hielen gezeten door Amazon.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen