Netflix maakt bordspel voor Squid Game- en Stranger Things-fans

Gadgets Jeroen Kraak 15 jul 2022
Leestijd: 2 minuten

Ben je fan van Stranger Things, Squid Game of Ozark en speel je graag bordspellen? Dan heeft Netflix nu iets heel leuk voor je.

Series kijken en bordspellen spelen zijn natuurlijk leuke dingen om te doen. Maar wat als je die twee nu eens kan combineren? Netflix heeft de oplossing voor je.

Borspellen van je favoriete Netflix-series

Netflix heeft een flink aantal populaire series en films in haar portfolio. Drie van die titels krijgen nu een eigen bordspel. Het gaat om Stranger Things, Squid Game en Ozark.

Natuurlijk zou je ervoor kunnen kiezen om de avonturen uit bijvoorbeeld Squid Game of Stranger Things na te doen, maar dat is veel te gevaarlijk. Gelukkig kun je nu je helden nadoen in drie nieuwe bordspellen. Netflix werkt hiervoor samen met spelletjesmaker Asmodee en de eerste drie bordspellen zijn u aangekondigd.

Asmodee is niet de eerste de beste als het gaat om bordspellen. De uitgever maakt onder andere populaire spellen als Catan, 7 Wonders, Pandamic en Ticket to Ride. Aan dat portfolio worden nu de drie Netflix-titels toegevoegd.

Ozark

Waarschijnlijk ben je benieuwd hoe die Netflix-spellen er precies uitzien. Wees maar gerust, je loopt geen enkel gevaar, tenzij je niet tegen je verlies kunt. Ozark gaat als volgt. Je kunt het spel spelen met 2 tot vijf personen en de bedoeling is om locaties van de show onder controle te krijgen. De speler die aan het einde van het spel het meeste geld heeft wint.

Ozark bordspel Netflix
Ozark. (Afbeelding: Asmodee/Netflix)

Squid Game

Squid Game ziet er dan weer heel anders uit. De drie tot zes spelers moeten een team van 12 leden samenstellen die de zes spellen uit de originele serie moeten overleven. Zo zien we red/light/green light en de knikkers weer terug. De bedoeling is om als eerste de Squid Game te winnen. Het lijkt overigens niet zo bloederig als de Netflix-serie.

De Squid Game game. (Afbeelding: Asmodee/Netflix)

Stranger Things

Als laatste is er het speciale Stranger Things-spel. Het is eigenlijk een soort Netflix-versie van Weerwolven of Mafia. Het is een verborgen rollenspel voor tussen de 4 en 10 spelers. Twee teams moeten er achter komen wie de Mind Flayer heeft bezeten.

Stranger Things (Afbeelding: Netflix/Asmodee)

De Netflix-spellen zijn (nog) niet in Nederland

Om de spellen uit te brengen werkt Asmodee samen met Netflix en verkoopt de titels in Walmart in de Verenigde Staten. Het is daarom ook onbekend of en wanneer we de spellen later in Nederland kunnen verwachten. Als je niet kunt wachten, kun je er natuurlijk altijd voor kiezen om de games online binnen te halen. De spellen kosten 24,86 dollar.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen