Duurste Netflix-film met Stranger Things-ster laat fans wel heel lang wachten

Films & Series Lucas van de Wetering 18 jun 2024
Leestijd: 2 minuten

Een langverwachte Netflix-film met Stranger Things-ster Millie Bobby Brown is al jarenlang in de maak en kost al meer dan 300 miljoen dollar.

Een film maken is niet het allersnelste proces in de wereld en is ook ontiegelijk duur. Er kan van alles misgaan tijdens het filmen of bij acteurs en zelfs bij het schrijven van het script al. Ook ben je voor grote namen, goede CGI en mooie props redelijk wat geld kwijt.

Maar niet veel films zijn zo lang in productie en kosten zo veel als de aankomende Netflix-film met Stranger Things-ster Millie Bobby Brown; The Electric State. Deze film is sinds 2020 al in productie en heeft ondertussen al meer dan 300 miljoen dollar gekost, en de release is nog steeds niet dichtbij.

De dure Netflix-film met de Stranger Things-ster

De gigantisch dure Netflix-film heet The Electric State en is al meer dan drie jaar lang in de maak. Maar in al die tijd hebben we nog geen enkele poster of wat dan ook gehad. Wel weten we dat er grote sterren in spelen zoals Millie Bobby Brown uit Stranger Things, Giancarlo Esposito, Chris Pratt en Oscar-winnaar Ke Huy Quan.

Ook weten we deels waar de film om zal draaien. Zo is The Electric State van Netflix gebaseerd op een gelijknamig boek uit 2018. Stranger Things-ster speelt een weestiener genaamd Michelle, die het Amerikaanse westen doorzoekt naar haar broertje uit een retro-futuristisch verleden. Klinkt best vet.

De duurste Netflix-film is al jaren in de maak en nog steeds niet uit
Millie Bobby Brown in Damsel (2024) (Afbeelding: Netflix)

Het duurt te lang

The Electric State is zeker al een hele tijd in de maak. Het idee voor de film kwam al uit 2017, maar in 2022 werd de film pas eigendom van Netflix. Daarvoor was het tijdelijk eigendom van Universal. Maar het is nu twee jaar later, en de Stranger Things-makers hebben de film nog steeds niet uitgebracht. Sterker nog, we hebben nog geen eens een releasedatum.

Toch is hier een logische verklaring voor. Tijdens deze productieperiode zijn makers de Russo Brothers bezig met een sequel van The Gray Man. Ook is Millie Bobby Brown telkens bezig met Stranger Things. Maar daar stopt het nog niet. Toen de Netflix-titel weer begon met filmen in oktober 2022, kwam er een belangrijk crewlid om in een auto-ongeluk. Het filmen was klaar in 2023, maar de re-shoots waren afgelopen maart en april pas.

We moeten dus sowieso nog even geduld hebben voordat The Electric State naar Netflix komt. Wel zijn we gelukkig dichterbij dan ooit tevoren. Hopelijk duurt het dus niet lang meer voordat we de Stranger Things-ster opnieuw zien schitteren in een Russo Brothers-productie.

Nintendo Switch krijgt stilletjes beste Pokémon-kopie tot nu toe

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen