Netflix tilt je kijkervaring naar een hoger niveau met hulp van Sennheiser

Pop-Culture Mark Hofman 2 feb 2023
Leestijd: 2 minuten

Wie gebruikmaakt van het duurste abonnement op Netflix krijgt een compleet nieuwe ervaring. Althans, een vrij nieuwe ervaring. Vorig jaar juli maakte de streamingdienst bekend te werken met Spatial Audio. Een heerlijke geluidstechnologie die uitgebreid gaat worden.

Netflix maakt de komst van het uitgebreide Spatial Audio-aanbod zelf bekend op zijn website. Vanaf nu zijn er maar liefst zevenhonderd titels die de functionaliteit ondersteunen.

Netflix tilt kijkervaring naar hoger niveau

Wie gebruikmaakt van Netflix Premium krijgt het beste wat de streamingdienst te bieden heeft. Content is in een 4K HDR-resolutie te bekijken, offline te downloaden op vier verschillende apparaten én is voorzien van Spatial Audio.

Dat laatste is een functionaliteit die Netflix in juli vorig jaar aankondigde en nu dus uitbreidt. De streamingdienst geeft maar liefst zevenhonderd titels de ondersteuning, waardoor ze op compleet andere wijze te bewonderen zijn.

Denk hierbij aan content als Stranger Things, The Witcher, Wednesday en Knives Out: Glass Onion. Al deze namen zijn onderdeel van de zevenhonderd best bekeken titels op het platform.

Netflix doet de belofte Spatial Audio ook voor nieuwe titels te lanceren. Zodra bijvoorbeeld You, Your Place or Mine, Luther: The Fallen Sun en Tour de France verschijnen kunnen Premium-abonnees direct genieten.

Sorry, Spatial Audio?

Hartstikke leuk natuurlijk dat Spatial Audio, maar wat is het precies?

Spatial Audio is praktisch gezien de dikste stereoinstallatie die je in huis kunt halen, maar dan met het gemak van een koptelefoon. Het geluid verspreidt zich als het ware door de ruimte waarin je kijkt, om je zo middenin de content te zetten.

Het is een audiotechnologie die vooral geassocieerd wordt met Apple, gezien het bedrijf als één van de eerste met deze naam kwam. Inmiddels zijn er andere bedrijven, zoals Sennheiser, die hun eigen versie van de tech produceren. Netflix maakt bijvoorbeeld gebruik van Ambeo 2 Channel, wat door Sennheiser is gemaakt.

Type abonnement Prijs per maand Wat?
Basic 7,99 euro per maand HD (720p) | Eén apparaat
Standaard 11,99 euro per maand Full HD (1080p) | Twee apparaten
Premium 15,99 euro per maand Ultra HD (4K) HDR | Spatial Audio | Vier apparaten

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen