Hoe je binnenkort Netflix-films en series eerder kan zien dan wie dan ook

Films & Series Mark Hofman 5 dec 2022
Leestijd: 2 minuten

Talloze films en series zorgen voor een uitgebreid aanbod op Netflix, maar er staat natuurlijk ook altijd nieuwe content klaar. Goed nieuws: die content kun je nu als eerste gaan bekijken.

De Netflix Preview Club: nieuw is het niet, maar het wordt vanaf januari 2023 wel een stuk beter. Waar op dit moment 2000 gebruikers eerder toegang krijgen tot gloednieuwe content, worden dat er vanaf volgend jaar tienduizenden. Jij maakt dus ook kans.

Kijk Netflix-films en series eerder dan de rest

Het nieuws is afkomstig van The Wall Street Journal dat de plannen van Netflix blootlegt. Die tienduizend gebruikers kunnen volgend jaar dus gratis vroegtijdig naar nieuwe films en series kijken. Enige wat de streamingdienst daarvoor terug wil hebben zijn reviews en feedback.

Netflix zoekt overigens niet alleen in de Verenigde Staten naar gebruikers die hier aan mee willen werken. Het is de bedoeling dat de tienduizenden testers over de hele wereld gestationeerd zijn, zodat de streamingdienst zo goed mogelijk de wens van de consument in beeld kan brengen.

Leonardo DiCaprio onder geluidstechnici verloor 16 keer de Oscars
Leonardo DiCaprio en Jennifer Lawrence in Don’t Look Up. (Afbeelding: Netflix)

Dat de streamingdienst ook echt wat met die feedback doet, werd duidelijk door de film Don’t Look Up. Na de eerste vertoning in de Netflix Preview Club voegde het bedrijf er meer humor aan toe. Dit naar aanleiding van de feedback die de gebruikers destijds gaven.

Hoe maak ik kans?

De grote vraag is nu: “Hoe maak je kans om als eerste Netflix films en series te bekijken?”. Het antwoord is best lullig, want dat weten we dus niet. Er is geen duidelijk aanmeldformulier waarin jij je interesse kunt tonen. De selectie is dus volledig willekeurig en een uitnodiging verschijnt waarschijnlijk in je mailbox

Of het echt werkt weten we niet, maar we kunnen ons voorstellen dat er een manier is om je kans te vergroten. Het is namelijk mogelijk om jezelf binnen Netflix aan te melden voor testdeelname. Hiervoor ga je op desktop naar je profielfoto, klik je op Account en kies je de optie Testdeelname.

Zorg ervoor dat deze functie is ingeschakeld. Je komt dan in aanmerking om nieuwe functionaliteiten en voorvertoningen (eerder) te ontvangen.

Disney+ tot Netflix: magistrale Mac-app verzamelt alle streamingdiensten

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen