Netflix krijgt een handige functie die jouw leven veel makkelijker maakt

Films & Series Jeroen Kraak 22 feb 2021
Leestijd: 2 minuten

Netflix is continu bezig met nieuwe verbeteringen. Van sommige merk je vrij weinig, terwijl andere je leven makkelijker maken. Zo ook deze nieuwe toevoeging.

Netflix komt met een nieuwe functie waarbij automatisch je favoriete series gedownload worden. Dat is ideaal als je vaak onderweg bent en soms last hebt van een slechte internetverbinding. Nu moet je die nog allemaal zelf downloaden, maar Netflix gaat die taak van jou overnemen en doet dit op basis van je interesses en welke programma’s je eerder hebt gekeken. Dit gebeurt overigens alleen als je zelf de functie aanzet.

Deze nieuwe Netflix-hit is de horrorversie van Wie is de Mol

Downloads For You

De functie heeft de toepasselijke naam Downloads For You. Het is nu overal ter wereld beschikbaar op Android-telefoons. Heb je een iPhone? Dan moet je even wachten, want Netflix wil het de komende maanden verder testen op het besturingssysteem van Apple.

Netflix zelf beschrijft het de nieuwe functie als volgt: “Het maakt het voor onze leden nog makkelijker om nieuwe series en films te ontdekken.” Patrick Flemming gaat verder: “Of je nu al lang komedie-fan bent of een rom-com-lover zonder internet, wij doen het werk voor je. Zo wacht er altijd iets nieuws op je om je te entertainen.”

Netflix
De nieuwe functie. (Afbeelding: Netflix)

Dit heb je nodig voor de nieuwe functie op Netflix

Om de nieuwe functie op Netflix te gebruiken moet je de laatste versie van de app downloaden. De feature vind je in de Downloads tab en daar kun je het aan- of uitschakelen. Daar kunnen de gebruikers ook invullen hoeveel ruimte ze op de telefoon beschikbaar willen stellen voor de functie. Je kunt kiezen tussen bijvoorbeeld 1, 3 of 5GB door het balkje te schuiven. Het spreekt voor zich dat hoe meer ruimte je toelaat, des te meer aanbevelingen je krijgt.

Je hoeft overigens niet bang te zijn dat dit ten koste gaat van je data. De downloads starten alleen wanneer je verbonden bent met een Wi-Fi netwerk. Als je een serie niet wil, kun je deze gewoon verwijderen. Het algoritme van Netflix leert dan wat je wel en niet kijkt en past daarop de aanbevelingen aan.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen