Netflix start met games in Polen: deze twee games zijn nu te spelen

Apps Mark Hofman 27 aug 2021
Leestijd: 2 minuten

Netflix wil consument meer bieden dan films en series alleen. Onlangs werd bekend dat de populaire streamingdienst druk bezig is om zijn gebruikers ook van games te voorzien. Hoe het bedrijf dat precies voor zich ziet is zichtbaar in Polen, waar de eerste twee games inmiddels zijn verschenen.

De Poolse tak van Netflix laat via Twitter weten dat het begonnen is met een test voor de games. Om gebruikers alvast kennis te laten maken met het nieuwe concept lanceert de streamingdienst twee speelbare titels. Het gaat om de games Stranger Things 1984 en Stranger Things 3.

Games spelen op Netflix

Stranger Things 1984 en Stranger Things 3 zijn overigens geen nieuwe titels. Beide spellen werden eerder al buiten Netflix aangeboden, maar verschijnen nu ook binnen de streamingdienst zelf. Op dit moment zijn de titels alleen te spelen via de Android-versie van de streamingdienst. Volgens Netflix Geeked zijn er nog heel veel stappen te zetten de komende maanden, maar is dit wel een goed voorproefje van wat abonnees kunnen verwachten.

Netflix games
De eerste games zijn een feit (Afbeelding: Netflix)

In juli werd al bekend dat Netflix zich wilde mengen in de gamewereld. Het moet een extra stimulans zijn voor huidige abonnees om te blijven en wordt ingezet als middel om nieuwe abonnees te werven. Netflix heeft de afgelopen jaren praktisch vrij spel gehad in de streamingmarkt, maar krijgt sinds 2019 flink wat concurrentie. Diensten als Amazon Prime Video en Disney+ groeien als een malle in populariteit, wat voornamelijk te maken heeft met een USP. Die eerste dienst is bijvoorbeeld belachelijk goedkoop, waar die tweede voornamelijk Star Wars- en Marvel-fans op geweldige wijze weet te bedienen.

Het is de bedoeling dat de games die binnen Netflix worden aangeboden gratis te spelen zijn. Het is dus niet zo dat je als consument meer moet gaan betalen om alles uit de dienst te halen.

Een geweldige maand voor de boeg

Ondanks het feit dat consumenten echt nog even moeten wachten voor ze volledig los kunnen met games op Netflix, is de streamingdienst ook nu nog zeer interessant. Sterker nog: de maand september wordt echt een feestje voor mensen die toegang hebben tot de dienst.

Netflix knalt in september: La Casa de Papel, Sex Education, Kate en meer

Ben je benieuwd wat er nu precies zo goed is aan de maand september? Lees dan zeker even het bovenstaande artikel dat Jeroen erover schreef.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen