Deze elektrische fiets van Hot Wheels is alles behalve speelgoed

Elektrische fietsen Mark Hofman 27 aug 2021
Leestijd: 2 minuten

De elektrische fiets is anno 2021 dusdanig populair, dat nu ook speelgoedmerken zich in de strijd mengen. Althans, dat is wat Hot Wheels doet. Inderdaad, dat is het merk van de speelgoedauto’s. Al is deze fiets alles behalve speelgoed te noemen.

Voor de ultieme samenwerking heeft de speelgoedfabrikant de handen ineen geslagen met Super73. Het resultaat? Daar vertelt Mark je alles over in dit artikel.

Elektrische fiets van Hot Wheels

Anno 2021 is Hot Wheels nog steeds immens populair. Het bedrijf achter de kleine auto’s, die op zekere hoogte toch echt mijn jeugd gemaakt hebben, is klaar om zijn oudere doelgroep te voorzien van plezier. Het slaat de handen ineen met Super73 om de Hot Wheels x Super73-RX op de markt te brengen. Een elektrische fiets die het speelgoedmerk de credits geeft die het verdiend. En het resultaat is zeker niet misselijk.

Elektrische fiets Hot Wheels
Strak in het pak (Afbeelding: Super73)

De Hot Wheels x Super73-RX is een elektrische fiets die voorzien is van een 90Wh batterij. Deze accu is goed voor een topsnelheid van 32 kilometer per uur en staat garant voor een actieradius van 64 kilometer. Het mooie is dat deze fiets te gebruiken is als een elektrische motor. Wil je een langere actieradius hebben? Dan is het mogelijk om de trappers op de Hot Wheels RX te gebruiken. Een elektrische motor en elektrische fiets in één dus.

Het klinkt natuurlijk erg interessant, maar dit specifieke model doet qua daadwerkelijk voertuig niet heel veel anders dan de overige fietsen van Super73. Maar wat is er dan wel anders?

Elektrische fiets Hot Wheels
De elektrische fiets (Afbeelding: Super73)

Het grote verschil

Het grote verschil tussen de Hot Wheels x Super73-RX en een reguliere elektrische fiets van het tweede merk is vooral visueel te zien. De naam van de fiets is in de kleuren van het bekende speelgoedmerk op de fiets geplakt en ook de accuhouder is voorzien van typische Hot Wheels graphics.

De elektrische fiets van Hot Wheels ziet er bijzonder strak uit en levert ook de nodige prestaties, maar dat mag ook wel. De fiets kost je in Amerika, waar het model op dit moment te koop is, $5000. Omgerekend is dat een bedrag van €4259. Best wel een pittige investering, maar dan heb je wel iets!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen