Netflix mogelijk gratis in Europa: hoe werkt het en waarom zouden ze het doen?

Apps Mark Hofman 24 jun 2024
Leestijd: 2 minuten

Netflix is een van de grootste streamingdiensten op aarde, maar lijkt op gebied van advertentieverkopen net buiten de top 10 te vallen. Een gratis abonnement in Europa en Azië zou de redding kunnen zijn, maar hoe werkt zoiets?

Disney, Paramount, Warner Bros. Discovery en vooral YouTube, ze doen het op gebied van advertentieverkopen vele malen beter dan Netflix. Toch is de streamingdienst qua videostreaming toch echt een van de grootste, met YouTube als enige echte uitdager.

Dat heeft vooral te maken met het feit dat Netflix al jaren inzet op groei, maar met een gratis abonnement kwam het in tegenstelling tot andere diensten nog niet. In de Verenigde Staten heeft het geen zin, maar Europa en Azië zouden zomaar eens jackpot kunnen zijn. Daarom wordt er nu gekeken wat de mogelijkheden zijn.

Gratis Netflix in Europa, hoe zou dat werken?

Gratis streamingdiensten zijn er al in grote getale te vinden. PlutoTV en Samsung TV Plus zijn bijvoorbeeld al uitstekende alternatieven op Netflix, maar ook Peacock (een dienst in de VS) biedt al een gratis abonnement aan.

Netflix zou dit in Europa en Azië ook kunnen doen en deze naast het huidige aanbod neer kunnen zetten. De gratis versie zou dus nog voor het basisabonnement van 8,99 euro per maand kunnen komen, waarmee de kosten worden quitte gespeeld door advertenties.

De Netflix-app werkt binnenkort niet meer op deze 60 smart-tv's
(Afbeelding: Netflix)

Deze advertenties verschijnen niet alleen op het platform zelf, maar ook voor, tijdens en richting het einde van je film of serie. Terug naar het verdienmodel van het traditionele televisiekijken, maar dan wel met de content die jij graag zou willen zien.

Volgens Bloomberg is het een reëel beeld waar Netflix intern in ieder geval druk mee bezig is. Of het gratis abonnement ook echt naar Europa komt en wanneer dat is weten we niet, maar we gezien de cijfers zal Netflix zich op dit moment wel echt op groei willen richten.

Wat dat betreft zal voor hen de introductie van een dergelijk abonnement een uitstekende proef zijn. En voor de kijker? Tja, misschien is dat dan ook wel de manier.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen