Netflix staat vol met gratis games voor Android en iOS: zo speel je ze

Games Jeroen Kraak 14 dec 2022
Leestijd: 3 minuten

Heb je een Netflix-abonnement? Dan heb je niet alleen toegang tot films en series. Tegenwoordig kun je ook gratis games spelen. Maar hoe doe je dat precies op je Android? Wij leggen het je uit.

Netflix gebruik je natuurlijk vooral voor het kijken van films en series. Stranger Things, Wednesday en Squid Game zijn slechts een kleine greep uit het aanbod. De streamingdienst biedt tegenwoordig nog veel meer. Zo kun je nu ook gratis games spelen op iOS en Android.

Gratis games op Netflix voor Android en iOS

De gratis games op iOS en Android zijn lastig te vinden. Ze staan niet bovenaan op je thuispagina als je Netflix opstart. Waar vind je ze en hoe installeer je ze? WANT-redacteur Jeroen Kraak legt het uit.

Netflix Games vind je alleen in de iOS- of Android-app. Hiervoor scrol je naar beneden totdat je het tabje met gratis games ziet staan. Sommige apps hebben zelfs een icoontje in de zwarte balk onderin. Als je daarop klikt zie je een overzicht van gratis games.

Zo installeer je ze

De games heb je nu gevonden. Dat betekent niet dat je ze meteen kunt opstarten via de Netflix-app. Je moet ze eerst installeren op je Android- of iOS-apparaat. Dat doe je door op de link te klikken. Hierna kom je automatisch in de App Store of op Google Play uit.  Vanuit die locatie installeer je de game.

Als je de gratis game installeert komt die automatisch bij jouw apps te staan. Je herkent ‘m dan door het kleine Netflix-logo dat aan de zijkant staat. Om de game te spelen op jouw Android hoef je alleen maar op het icoontje te drukken. Je progressie wordt automatisch opgeslagen.

Goede gratis games

Wellicht twijfel je aan de kwaliteit omdat de games gratis zijn, maar dat is ten onrechte. De streamingdienst heeft licenties van games gekocht van gerenommeerde uitgevers. Zo vind je er bijvoorbeeld spellen die eerder al verschenen op bijvoorbeeld de Nintendo Switch en PC. Deze hebben dan ook niet allemaal met de series op het platform te maken.

Het mooie is dat Netflix het aanbod gratis games flink aan het uitbreiden is. Het heeft langzaam voor ieder wat wils. De grote vraag is waar je moet beginnen op je Android- of iOS-telefoon.

Deze Netflix-knallers moet je op jouw Android proberen

De grote vraag is natuurlijk met welke game je moet beginnen. Zelf raad ik aan dat je Into the Breach speelt. Deze game doe je denken aan de jaren ’80 qua uitstraling, maar de kwaliteit is dat zeker niet. Je moet strategische beslissingen maken om de vijanden te verslaan op een soort spelbord.

Een andere gratis Netflix-game die je zeker op Android moet proberen is Moonlighter. In deze RPG run je een winkel met magische voorwerpen. Je moet regelmatig een dungeon in om je voorraad aan te vullen. Daar kom je allerlei monsters tegen die het op jou hebben gemunt.

Deze heerlijke Netflix-shortcuts bezorgen je de ultieme bingesessie

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen