Netflix-kijkers raken niet uitgepraat over nieuwe bizarre crimedocu

Films & Series Jeroen Kraak 21 apr 2022
Leestijd: 2 minuten

Netflix en crime gaan hand in hand. Op het platform komen regelmatig bijzondere misdaaddocu’s voorbij. Ook nu weer.

Verhalen over seriemoordenaars zijn vaak intrigerend. De grote vraag is natuurlijk hoe het zover heeft kunnen komen dat iemand besluit om te gaan moorden. Veel van die criminelen zijn dan ook bekend. Zo hebben we allemaal wel eens gehoord van Ted Bundy en Charles Manson. In dat rijtje kun je ook John Wayne Gacy toevoegen. Er staat nu een nieuwe docu over de beruchte crimineel op Netflix.

Killer Clown John Wayne Gacy

John Wayne Gacy staat bekend als de Killer Clown. Die naam heeft hij te danken aan het liefdadigheidswerk wat hij deed. Zo verkleedde hij zich tijdens kinderfeesten en parades als de kindervriend. Daarnaast was hij ook nog een aspirant-politicus en lokale aannemer. Hij heeft minimaal 33 moorden op zijn naam staan. Zijn slachtoffers waren vooral jongere mannen. Hij lokte slachtoffers naar zijn huis om ze vervolgens te wurgen. De meeste slachtoffers begroef hij onder zijn huis.

Ongekend schandaal is de nieuwe kijkcijferknaller op Netflix

De moorden van John Wayne Gace dateren uit de jaren ’70, maar nog steeds zijn wetenschappers bezig met verschillende zaken. Door middel van DNA proberen ze zijn slachtoffers te identificeren. Recent is daar een nieuwe impuls in gekomen, want er is 60 uur aan tapes gevonden. Op de bandjes staan gesprekken tussen de seriemoordenaar en zijn advocatenteam. Hierdoor krijgen we in de Netflix-docu een beeld van de narcistische denkwijze van de moordenaar en zien we ook hoe hij aan het werk ging.

Nieuwe beelden op Netflix

Naast de tapes zijn er in de Netflix-serie ook een aantal nieuwe interviews. Sommige personen zijn nog niet eerder aan het woord geweest op beeld. Ook zitten daarbij een aantal slachtoffers die wisten te ontkomen aan de moordenaar. De grote vraag is waarom John Wayne Gace zo lang weg kon komen met zijn moorden. Dat is meteen ook een vraag die veel Twitteraars stellen.

Conversations with a Killer: The John Wayne Gacy Tapes heeft een natuurlijk een bekende titel. Eerder kwam er al een serie met de zelfde naam maar dan over Ted Bundy. De maker van de titel is dan ook hetzelfde bestaat uit drie delen en is nu te zien op Netflix.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen