Netflix-fans houden maar niet op over krachtige nieuwe documentaire

Films & Series Mark Hofman 7 nov 2022
Leestijd: 2 minuten

Hoewel Netflix de laatste jaren sporadisch gigantische successen beleeft als Monster: The Jeffrey Dahmer Story en Squid Game, zijn er genoeg onbekende titels die de streamingdienst veroveren. Een van de beste voorbeelden van dit moment: Killer Sally.

De cijfers van¬†Dahmer¬†of¬†Squid Game¬†worden niet ge√ęvenaard, maar¬†Killer Sally¬†zorgt op √©√©n of andere manier wel voor succes. Abonnees uit maar lieft 41 landen kunnen de Netflix-documentaire op √©√©n of andere manier niet links laten liggen.

Netflix-fans gaan los door Killer Sally

Ze komt uit het niets, maar weet menig Netflix-gebruiker aan de buis te kluisteren. Killer Sally zorgt in maar liefst 41 landen ter wereld voor een groot succes. De titel is wederom het bewijs dat True Crime een goudmijn is voor filmmakers.

De Netflix-documentaire richt zich op Sally McNeil, die in 1980 beter bekend stond als Killer McNeil. Ze was een bodybuilder met een plekje in het Amerikaanse leger en wist menig krachtkampioenschap te winnen. Ze was een regelrechte heldin, totdat alles in 1996 pijnlijk tot een einde kwam.

Sally McNeil werd namelijk veroordeeld voor moord, nadat ze zichzelf (naar eigen zeggen) probeerde te verdedigen. De feiten waren duidelijk, haar befaamde leventje was voorbij. Maar haar kant van het verhaal hebben we nooit kunnen horen.

Met de komst van Killer Sally brengt Netflix daar, na al die jaren, verandering in. En het moge duidelijk zijn: fans zijn helemaal weg van Sally en het bijzondere verhaal dat deze dame met zich meebrengt.

Deze 20 titels doen het goed in Nederland

De Netflix-documentaire Killer Sally doet het goed in ongelofelijk veel landen, maar staat in Nederland nog niet bovenaan in de top 10. Sinds enige tijd is het mogelijk om dit, direct op het platform zelf, te bekijken.

In Nederland gaan Netflix-fans helemaal los met de volgende tien series:

 1. Manifest
 2. Inside Man
 3. From Scratch
 4. The Watcher
 5. Killer Sally
 6. Love is Blind 3
 7. Karppi
 8. Monster: The Jeffrey Dahmer Story
 9. Dubai Bling
 10. Young Royals

Deze tien films zijn op dit moment een keiharde hit op de streamingdienst:

 1. Enola Holmes 2
 2. The Takeover
 3. Im Westen Nichts Neues
 4. Marokkaanse Bruiloft
 5. The Good Nurse
 6. Morbius
 7. Last Holiday
 8. Enola Holmes
 9. War
 10. The School For Good and Evil

Benieuwd naar welke content op de streamingdienst nog meer de moeite waard is? Check dan zeker even deze pagina op onze website of lees het onderstaande artikel:

De tandjes: goedkoper Netflix-abonnement mist deze gigantische titels

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft ūüöÄ

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen