Netflix: zoveel gaat account delen met anderen mogelijk kosten

Films & Series Wesley Akkerman 19 jul 2022
Leestijd: 2 minuten

Netflix test momenteel een nieuwe manier van wachtwoorden delen in enkele Zuid-Amerikaanse landen, zoals Argentinië en El Salvador. Wanneer je de dienst gebruikt op een tv of een apparaat buiten een huishouden, dan moet je extra betalen. Maar wat gaat dat dan ongeveer kosten?

Tijdens deze test kunnen Netflix-gebruikers een extra huis toevoegen, voor een kleine vergoeding, waardoor ze toegang behouden tot hun huidige profiel. Een extra huis kost in de testlanden 219 peso’s per maand of 2,99 dollar op andere plekken. Waarschijnlijk kost dat straks dan in Nederland ook gewoon 2,99 euro per maand.

Netflix delen buiten je huishouden

Netflix legt uit dat je straks een huishouden aanmaakt waar een abonnement gebruikt kan worden. Dit is het ‘hoofdhuis’, als het ware. Gebruikers kunnen dan de apps vrij blijven gebruiken, ook wanneer ze op reis zijn. Mocht je een tv buiten het huishouden slechts tijdelijk gebruiken, dan betaal je niets extra.

Netflix homes
Wat is een huis voor Netflix? (Afbeelding: Netflix)

Dat kan slechts tot twee weken en daarna moet je gewoon extra kosten betalen. Mocht je dat extra huis, of locatie eigenlijk, niet toevoegen à 2,99 dollar per maand, dan kun je de app niet op dat apparaat gebruiken. Op deze supportpagina legt Netflix precies uit wat een huishouden is en wat de regels daarvoor zijn.

Beperkingen voor abonnementen

Daarnaast bestaan er nog wat beperkingen. Per abonnement verschilt het hoeveel huizen je kunt toevoegen naast je ‘hoofdhuis’. Het Basis-abonnement laat je één huis toevoegen, terwijl het Standaard-abonnement twee huizen ondersteunt. Met het Premium-abonnement voeg je maximaal drie andere huizen toe.

Ondertussen komt er nog een verandering aan bij Netflix. De dienst wil namelijk een goedkoper abonnement lanceren waarmee je tussentijds reclame te zien krijgt. Het is nog niet duidelijk hoe lang die reclame is of hoe vaak je die te zien krijgt. Wel weten we dat het bedrijf hiervoor in zee gaat met Microsoft.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Netflix (1)Netflix (2)

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen