Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Films & Series 18 feb 2021
Leestijd: 2 minuten

Netflix komt met Nederlandstalige misdaadserie van grote namen

Netflix heeft samen met de Belgische staatsomroep VRT de rechten verworven van Diamonds. Een misdaadserie waar we veel van mogen verwachten.

Natuurlijk kennen we allemaal Undercover. Deze Nederlands-Belgische misdaadserie is een groot succes. Wij kijken dan ook allemaal uit naar het derde seizoen en de stand-alone film over Ferry Bouman. De Israelische misdaad-serie Fauda weet ook menig kijker aan de buis te kluisteren. Die twee partijen komen samen in de nieuwe serie Diamonds op Netflix.

Een serie van bekende namen

De nieuwe Netflix-serie Diamonds wordt gemaakt door Yuval Yefet en Rotem Shamir, die tevens de bedenkers zijn van Fauda en Line in the Sand. Zij gaan samenwerken met de Belgische productiemaatschappij De Mensen, die we natuurlijk kennen van Undercover. Het lijkt dus het beste van twee werelden.

Diamonds vertelt het verhaal van een trotse, eeuwenoude wereld waar wordt gevochten om te overleven in een nieuwe, snel veranderende realiteit. In de serie staat de familie The Wagners centraal, een van de meest invloedrijke diamanthandelaars in Antwerpen. Wanneer hun jongste zoon zelfmoord pleegt keert de afgezonderde broer Noah terug om de leiding van het familiebedrijf op zich te nemen. Om dat voor elkaar te krijgen gebruikt hij nogal onorthodoxe manieren om dit voor elkaar te krijgen.

Netflix haalt rechten binnen voor grote Chinese film

Nog even wachten op Netflix

Het belooft een bijzondere productie te worden. De serie wordt in drie talen wordt opgenomen: Nederlands, Engels en Jiddisch. De opnames van Diamonds starten deze zomer en de serie zal in 2022 op Netflix en de VRT te zien zijn. In totaal heeft het eerste seizoen acht afleveringen van vijftig minuten.

Netflix kijkt er naar uit om de serie naar de streamingdienst brengen. “Wij zijn blij om onze krachten met het fantastische team van zowel De Mensen, Keshet International als VRT te bundelen om het verhaal van Diamonds wereldwijd naar Netflix-abonnees te brengen.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!