Project TRIANGLE STRATEGY is spirituele opvolger Final Fantasy Tactics

Games Jelle van Es 18 feb 2021
Leestijd: 2 minuten

Tijdens de laatste Nintendo Direct kregen we met Project TRIANGLE STRATEGY een nieuwe game te zien. Het gaat op dit moment nog over een werknaam, maar de game is een duidelijke spirituele opvolger van Final Fantasy Tactics.

En omdat Final Fantasy Tactics één van mijn favoriete games ooit is, ben ik in één klap super enthousiast over Project TRIANGLE STRATEGY. Net als Tactics betreft het hier een tactische RPG, waarbij je tactische gevechten uitvecht en tegelijkertijd belangrijke keuzes moet maken.

Maak kennis met Project TRIANGLE STRATEGY

Er is gelijk goed en slecht nieuws rondom Project TRIANGLE STRATEGY. Het slechte nieuws is dat de game nog wel even op zich laat wachten. De game heeft nog geen definitieve naam en de game staat pas gepland voor 2022. En wachten is vervelend. Het goede nieuws is dat je nu een voorproefje kan krijgen op hetgeen dat Square Enix in de planning heeft. Er is een zogenaamde debut-demo beschikbaar op de Nintendo eShop, die je laat zien wat de ontwikkelaar in de planning heeft. En hieronder zie je de trailer van de game.

In Project TRIANGLE STRATEGY krijg je te maken met een grootse oorlog, waarin jij jouw eigen pad probeert te vinden. In het verhaal krijg je regelmatig te maken met verschillende keuzes. De keuzes die je daarbij maakt kunnen invloed hebben op het verloop van het verhaal en welke personages zich bij jou aansluiten. In de gevechten zelf moet je goed rekening met de hoogte van de omgeving. Wanneer je op een hoger punt staat kun je met jouw pijl en boog bijvoorbeeld verder en harder schieten. Verder is het zaak om je troepen goed te positioneren, zodat ze samen je vijand kunnen aanvallen.

Toffe stijl

In dit alles wordt gepresenteerd in een fijne, old-school stijl. Project TRIANGLE STRATEGY lijkt echt op een game die uit kwam in de tijd van de eerste PlayStation, maar dan met net wat meer details en flair. Ik kan in elk geval niet wachten totdat we meer zien van de game. Wil je meer lezen over alles dat met de Nintendo Switch heeft te maken? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Het maken van keuzes (Afbeelding: Square Enix)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen