Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Films & Series 9 feb 2021
Leestijd: 2 minuten

Netflix haalt rechten binnen voor grote Chinese film

Netflix heeft de rechten gekocht van de Chinese film The Yin Yang Master. Het is een van de grote films die in het land in première gaan tijdens Chinees nieuwjaar.

We kennen China natuurlijk vooral van techbedrijven als Huawei en Xiaomi, maar het land heeft ook een steeds groter wordende filmindustrie. In het Westen krijgen we hier niet veel van mee, gezien we vooral gefocust zijn op Hollywood, maar door streamingdiensten komen ook films uit andere landen veel dichterbij. Netflix heeft nu de rechten verworven van The Yin Yang Master, meldt Deadline.

Yin Yang Master komt naar Netflix

Chinees Nieuwjaar is natuurlijk een groot feest in China. Yin Yang Master is een van de zeven grote films die voor het evenement in première gaan. De film is geregisseerd door Li Weiran en Chen Kun en Zhou Xun spelen de hoofdrollen in de productie.

Netflix heeft al een tipje van sluier gelicht door te vertellen waar de film over gaat. “In The Yin Yang Master staat de wereld aan de vooravond van een verwoestende oorlog met monsters die terugkomen om de Scaling Stone te bemachtigen. Het leven van Yin Yang meester Qingming is in gevaar en hij reist naar verschillende werelden om zich voor te te bereiden op de aanstaande aanvallen. Tijdens zijn reis ontdekt hij dat de sleutel tot het oplossen van het conflict het omarmen is van zijn hybride identiteit van zowel mens als monster.”

Release

Zoals je al ziet wordt het een bijzondere film vol actie. Het zit dan ook in het fantasy-genre. De film komt op 12 februari uit in China. Wanneer we de titel op Netflix kunnen verwachten is nog onbekend.

Gelukkig kun je op Netflix genieten van nog genoeg andere content vanuit verschillende landen. Zo is La Casa de Papel Spaans, Dark Duits en de nieuwe serie Lupin natuurlijk Frans.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!