Sam Dille
Sam Dille Films & Series 22 jan 2021
Leestijd: 2 minuten

Netflix lanceert binnenkort nieuwe shuffle-functie: dit kun je verwachten

Netflix is ​​altijd op zoek naar nieuwe manieren om gebruikers direct in contact te brengen met iets om naar te kijken. Zo ook weer bij deze nieuwe feature. Uit een recente tests blijkt dat een nieuwe functie, genaamd Shuffle Play, populair genoeg is gebleken om wereldwijd te lanceren.

In een brief aan aandheelhouders verwees Netflix kort naar deze nieuwe functie. Shuffle Play biedt de kijker de mogelijkheid om direct een titel te bekijken die speciaal voor hen is gekozen. In de eerste helft van 2021 zal de feature wereldwijd gelanceerd worden.

Netflix lanceert binnenkort ‘Shuffle Play’

Netflix bevestigde aan TechCrunch dat Shuffle play, dat al sinds augustus 2019 in de maak is, volop is getest. Of deze functie in de toekomst Shuffle Play blijft heten, is nog niet bekend.

Logo Netflix streamingdienst
Het logo van Netflix (Afbeelding: Netflix)

Shuffle Play gaat een grote knop worden direct op het starscherm, onder je profielpictogram. Wanneer je erop klikt, speelt Netflix willekeurig een titel af waarvan de personalisatie-algoritmen denken dat je deze leuk zult vinden. Dit kan bijvoorbeeld een film zijn die je momenteel aan het kijken bent, iets dat in je kijklijst staat of een titel die lijkt op iets dat je al heb gezien.

De feature is uitvoerig getest

De knop is al verschenen in de Netflix-app voor tv-apparaten van sommige gebruikers, vanwege de lopende tests. In een verklaring zei de streamingdienst dat het grootste deel van de testgebruikers positief reageerde. De streamingdienst vertelde ook dat ze de functie vooralsnog alleen test op televisies, en dus niet op andere platforms zoals internet of mobiel.

In 2019 probeerde Netflix al een shuffle-modus uit waarmee je op een serie kunt klikken, om vervolgens een ​​willekeurige aflevering te bekijken. Dit werkte vooral goed bij gebruikers die een willekeurige aflevering van hun standaardkeuze wilden afspelen, zoals The Office of Friends. Toch heeft deze versie het niet gehaald.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!