Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Films & Series 13 mei 2022
Leestijd: 2 minuten

Deze bizarre docu over een horror-doctor is nu populair op Netflix

Op Netflix zie je natuurlijk de meest uiteenlopende films en series, maar ook voor true-crime kun je er terecht. Zo ook Our Father.

Als je een beetje rondspeurt op Netflix, kom je de meest bijzondere crime-docu’s tegen. Het ene verhaal is nog opzienbarender dan de ander. De nieuwe documentaire Our Father past wat dat betreft prima in het rijtje.

Een bizarre documentaire op Netflix

De documentaire staat op dit moment op plaats twee bij de meest populaire films. Het is dus niet een serie, zoals bij de meest bekende docu’s op Netflix. In één uur en 37 minuten zie je het hele verhaal.

Netflix beschrijft de documentaire als volgt: “Een vrouw neemt thuis een DNA-test af en blijkt meerdere halfbroers en -zussen te hebben. Ze ontdekt een schokkend complot met donorsperma en een populaire arts.

Dit is het verhaal

Het verhaal in de Netflix-documentaire gaat over de populaire arts Donald Cline. Hij opende zijn vruchtbaarheidskliniek in 1979 en was jarenlang actief. In zijn kliniek is hij flink zijn eigen gang gegaan. De vrouw die onderzoek doet is Jacoba Ballard, zij is ter wereld gekomen via de kliniek. Daaruit blijkt dat ze bijna 100 halfbroers en -zussen heeft. In de documentaire probeert men uit te leggen hoe het allemaal heeft kunnen gebeuren en wat de gevolgen zijn voor Cline.

Over de top maar indrukwekkend

De critici zijn over het algemeen positief over de nieuwe Netflix-documentaire. Het scoort 74 procent op Rotten Tomatoes. “De film staat bol van schrijnende inzichten over medische misdrijven en god-complexen,” schrijft The New York Times. Toch is er ook wel kritiek. Sommige recensenten hebben het idee dat de documentaire met wat te veel opsmuk is gemaakt. Alsof de kijker het niet doorheeft dat wat er gebeurd is echt erg is.

Op IMDb scoort de Netflix-film een 6,7. De kijkers zijn vooral geschrokken dat het verhaal echt is gebeurd. Zij noemen het verhaal intrigerend. Toch vinden ook sommigen het net zoals de pers over-gedramatiseerd en een beetje over de top.

Wil je zelf het bizarre verhaal zien en te weten komen hoe het afloopt. De documentaire Our Father staat nu op Netflix.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!