Netflix hint naar PlayStation: 5 games die we graag zien als samenwerking

Films & Series Jeroen Kraak 26 jul 2021
Leestijd: 2 minuten

Netflix en Playstation lijken een rare combinatie. Toch gaan de twee partijen mogelijk samenwerking op het gebied van gaming.

Eerder deze maand lazen we het opmerkelijke bericht dat Netflix zich op gaming wil gaan richten. Het is de bedoeling dat verschillende Netflix-series hun eigen videogame op het platform krijgen. Netflix lijkt een bijzonder partner te hebben gevonden als we de geruchten moeten geloven. Het zou gaan om PlayStation.

Netflix en Playstation samen?

Toen het nieuws bekend werd dook dataonderzoeker Steve Moser wat dieper in de iOS-aap van Netflix op zoek naar aanwijzingen. De gaming-functie zou de codenaam Shark hebben en er zou zelfs al een Netflix Game-logo te vinden zijn. Moser vond bovendien afbeeldingen van de PlayStation 5 DualSense-controller en van de game Ghost of Tsushima.

Toch is het niet raar dat de twee partijen samenwerken. De twee partijen sloten eerder een vijfjarige overeenkomst dat Sony-films kort naar de release beschikbaar komen op Netflix. Dat zijn films als Uncharted en Morbius.

Het eerste idee van Netflix is om mobiele games aan te bieden. Hiermee gaat het dus de concurrentie aan met Apple TV+. PlayStation liet zelf al weten mobiele games uit te brengen. Wellicht kan deze samenwerking ook leiden naar consolegames op Netflix.

Vijf goede suggesties voor PlayStation en Netflix

Goed, een samenwerking tussen beide partijen kan dus interessant zijn. Er zijn dan ook een aantal titels die wij graag zien verschijnen.

Narcos

Narcos lijkt de ideale serie voor een mobile-game. Een soort GTA, maar dan op je telefoon. Wellicht zijn de eerste GTA-games vanaf bovenaf een ideale inspiratiebron. Het liefst zien we echter een echte consoleversie met een open wereld.

Netflix account delen
De Netflix-serie Narcos. (Afbeelding: Netflix)

Gran Turismo

Gran Turismo is natuurlijk een van de grootste racegames. Een mobiele versie lijkt dan ook ideaal als je jezelf even verveelt in de trein of bus. Gewoon snelle races en een leuke multiplayer online, waarom niet?

Army of the Dead

Army of the Dead moet een compleet nieuwe franchise worden op Netflix. In de film zagen we hoe Dave Bautista het opnam tegen verschillende zombies. Zombies zijn natuurlijk ook een dankbaar onderwerp van verschillende PlayStation-games. Natuurlijk kennen we allemaal The Last of Us, maar ook Days Gone vormen ze de rode draad van het verhaal. Er zijn dus nog genoeg samenwerkingen op dit gebied te bedenken, zowel in games als in series. Een humoristische zombieshooter op de PS5 of op Netflix Gaming zien we we zitten.

Stranger Things

Een avontuurlijke horrorgame met jaren ’80 vibe zien wij wel zitten, zowel op de console als op de mobiel. Stranger Things lijkt daarvoor de ideale optie. Er zijn heel veel mogelijkheden, zolang er maar niet een vreselijke Candycrush versie ervan wordt gemaakt.

Ratchet & Clank

Waarom niet de beste game van de PlayStation 5 een mobiele versie geven? Een leuke platformer die je overal kunt spelen. Overigens leent deze game zich ook prima voor een eigen film of serie op Netflix. Een Pixar-achtige ervaring zou geweldig zijn.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!