Bitcoin break: prijs Bitcoin stijgt door, koersverwachting en Amazon update

Tech Robert Kroes 27 jul 2021
Leestijd: 3 minuten

Inmiddels is de Amerikaanse handelsdag voorbij. Een mooi moment om de live Bitcoin prijs en de prijzen van de top 25 cryptomunten te bekijken. Verder bekijken we de koersverwachting van de Bitcoin op korte en lange termijn. Ook hebben we een update over het Amazon gerucht.

We beginnen, zoals gebruikelijk, weer met de live Bitcoin prijs en de actuele prijzen van top 25 cryptomunten.

Prijs Bitcoin stijgt door, cryptomarkt blijft positief

Op het moment van schrijven bedraagt de Bitcoin prijs EUR 31.245,19 ($ 36.837,01). Dit is 6,73% hoger dan gisteravond en ook fors hoger dan tijdens de vorige Amerikaanse weeksluiting.

Ook de actuele prijzen van de top 25 cryptomunten blijven stijgen. We zien momenteel met uitzondering van de stable coins en Theta Network (THETA), dat 9,40% verliest alleen positieve cryptokoersen. Snelste stijger is Chainlink (LINK) met 11,33%. Op de site van Tradeincrypto.com kun je 24 uur per dag alle live cryptoprijzen volgen.

Bitcoin koersverwachting op korte en lange termijn

Door de rally heeft de Bitcoin de technische analyses weer positief beïnvloed. Zo is de grootste cryptomunt het voortschrijdend gemiddelde over de afgelopen 50 dagen voorbij gegaan. Deze indicator wordt vaak gezien als weerstandsniveau. Nu lijkt er veel ruimte voor groei.

We zagen al eerder dat er nog wat kleine weerstanden liggen rond $ 36.000,- en $ 40.000,-, maar dat zou geen probleem moeten zijn. De eerste zware weerstand verwacht men pas weer rond $ 43.000,- en $ 44.600,- (het voortschrijdend gemiddelde over 200 dagen). Hierna komt het koersdoel van $ 51.000,- in zicht wat op basis van Fibonacci-analyses haalbaar moet zijn.

Gaat de Bitcoin koers naar $ 5 miljoen?

Ook op lange termijn blijven de voortekenen gunstig. De Nederlandse analist Plan B gaf in een interview met ‘The Wolf of All Street’ een aantal interessante bespiegelingen. Zo voorziet hij met zijn S2F model dat de koers per eind augustus boven $ 47.000,- zal liggen. Ook verwacht hij dat de Bitcoin na de volgende halving in 2024 naar $ 1 miljoen en vervolgens $ 5 miljoen zal stijgen. Het hele interview kun je hierna bekijken.

Amazon update: kloppen de geruchten?

In onze crypto koersverwachting voor de komende week die we vanmorgen publiceerden zagen we dat de recente prijsrally vooral was ingegeven door het gerucht dat Amazon binnenkort cryptobetalingen zal accepteren. Het gerucht kwam door de website City A.M. dat een personeelsadvertentie had gezien waarin Amazon cryptospecialisten zocht. Op basis hiervan zouden insiders aan City A.M. verteld hebben dat Amazon Bitcoin-betalingen zou accepteren en wellicht zelfs een cryptomunt zou willen lanceren in 2022.

Inmiddels heeft Amazon de plannen volgens andere geruchten ontkend. De bekende cryptosite Zero Hedge meldt dat Amazon in een mail aan Bloomberg deze geruchten expliciet ontkende.

Bloomberg zelf meldt alleen dat de plannen door een woordvoerder van Amazon ontkend zijn. Wel geeft Amazon aan de crypto-ontwikkelingen te blijven volgen. Daarbij is de advertentie voor een cryptospecialist natuurlijk ook niet voor niets verschenen.

De tijd zal leren in hoeverre de waarheid in het midden ligt.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen