Binnenkort betaal je waarschijnlijk nog meer voor je Netflix-abonnement

Films & Series Jeroen Kraak 4 okt 2023
Leestijd: 2 minuten

Netflix is nog altijd de populairste streamingdienst in ons land. Het is tegelijkertijd ook de duurste. Binnenkort ga je waarschijnlijk nóg meer betalen voor je lidmaatschap.

Het is geen geheim dat Netflix de laatste tijd op zoek is naar meer inkomsten. Zo heeft het recentelijk het delen van abonnementen aangepakt. Als je nu een abonnement hebt op de streamingdienst, kun je die alleen nog maar delen met mensen in je huishouden.

Netflix wordt waarschijnlijk duurder

Dat lijkt nog niet genoeg te zijn voor Netflix, want het wil nog meer omzet maken. Dit keer zijn niet alleen abonnementsdelers de klos, maar iedereen. Netflix wil de prijzen wereldwijd in verschillende landen verhogen. Mogelijk zit Nederland daar ook bij.

Zoals gezegd is Netflix op dit moment de duurste streamingdienst in Nederland. De prijs van Basic lijkt op dit moment mee te vallen met een prijs van 7,99 euro per maand, maar hiervoor krijg je een matige beeldkwaliteit van 720p. Bovendien kun je maar op één apparaat tegelijk kijken.

Interessanter wordt het bij Netflix Standaard met een beeldkwaliteit van 1080p en twee apparaten tegelijkertijd kijken. Het best is echter Premium met 4K, HDR en op vier apparaten tegelijkertijd kijken. Hiervoor betaal je echter wel het flinke bedrag van 15,99 euro. En dit is fors als je het vergelijkt met concurrenten die hetzelfde voor veel minder aanbieden, zoals Amazon Prime Video en HBO Max.

Maar het lijkt er dus op dat je binnenkort voor al deze Netflix-abonnementen nog meer geld moet neerleggen. En dat terwijl je niet meer een abonnement kunt delen. Je doet er dus verstandig aan om te kijken of je dat het geld echt waard vindt. Steeds meer mensen vinden echter van niet, en daarom blijkt ook dat mensen weer meer illegaal series en films downloaden.

Netflix opent aanval op PlayStation en Nintendo met nieuwe iPhone feature
Nee toch? (Afbeelding: Netflix)

Ook voor Disney+ ga je meer betalen

Overigens is Netflix niet de enige die de prijzen verhoogt. Eerder werd al bekend dat Disney+ meer geld gaat vragen. Daarvoor moet je vanaf 1 november 10,99 euro per maand of 109,90 euro per jaar betalen. Overigens wil ook die dienst het delen van abonnementen aanpakken.

Wil je na al die prijsverhogingen je lidmaatschap beëindigen? Dan lees je hieronder hoe je dat precies doet.

Netflix, Apple TV+ en Disney+ worden duur: zo zeg jij je abonnement op diensten op

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen