Slampampend Netflix nog meer in het nauw: maak kennis met SkyShowtime

Films & Series Mark Hofman 20 sep 2022
Leestijd: 2 minuten

Na jaren alleenheerschappij verkeert Netflix in de meest lastige situatie van de afgelopen tien jaar. De streamingdienst ziet zijn gebruikers vertrekken en moet zelfs advertenties uit de kast halen om te overleven. Dat het niet staat te springen om de komst van SkyShowtime mag duidelijk zijn.

Vanaf 25 oktober 2022 is de gloednieuwe streamingdienst beschikbaar in Nederland. Wat is dit precies voor dienst en moet Netflix zich zorgen maken?

Netflix krijgt ook te maken met SkyShowtime

Vanaf vandaag zet SkyShowtime eindelijk voet in Europa. Landen als Denemarken, Finland en Zweden krijgen direct toegang tot de nieuwe streamingdienst die we vanaf 25 oktober in Nederland kunnen gebruiken.

Het is een gedoogde concurrent die het streaminglandschap aanzienlijk op zal schudden. Dit heeft bijvoorbeeld te maken met het feit dat twee van ‘s werelds grootste studios, Universal Pictures en Paramount Pictures, erbij betrokken zijn. Films als Top Gun: Mavercik, Sonic the Hedgehog 2 en Downton Abbey: A New Era zullen er bijvoorbeeld te zien zijn.

Al houdt het daar alles behalve op. SkyShowtime legt Netflix serieus het vuur aan de schenen.

Speciale streamingdienst voor Europa

SkyShowtime is namelijk geen officiële streamingdienst in thuisland de Verenigde Staten. Het is een dienst die speciaal in het leven is geroepen voor de Europese consument en veel grote, Amerikaanse, namen combineert.

Netflix kan zich zorgen maken, want de content van de volgende streamingdiensten en studios komen op 25 oktober in één pakket naar Nederland:

  • Universal Pictures
  • Paramount Pictures
  • Nickelodeon
  • DreamWorks Animation
  • Paramount+
  • SHOWTIME
  • Sky Studios
  • Peacock

Hoeveel de streamingdienst precies gaat kosten in Nederland is op dit moment nog niet bekend. Wat we overigens wel weten is hoeveel de dienst op dit moment in Finland kost, waar men ook de euro hanteert. Voor een maandabonnement SkyShowtime betaalt de consument in het land 6,99 euro per maand.

Netflix, het is echt tijd om actie te ondernemen.

Waarom Apple TV+ meer succes boekt dan Netflix en Amazon Prime

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen