Mark Hofman
Mark Hofman Tech 28 jun 2019
Leestijd: 4 minuten

[REVIEW] Netflix’s The Chef Show: verbroedering, emoties en voedsel

Jon Favreau is een geweldige regisseur, maar ook in de keuken blijkt het een held te zijn. Dat is te zien in de serie The Chef Show, gebaseerd op de film Chef, die sinds kort op Netflix staat. We zien de filmmaker de handen ineen slaan met chefkok Roy Choi en het simpelweg een bonk aan positieve energie, emoties en verbroedering.

Review van Netflix’s The Chef Show

Voor ik bij WANT aan de slag ging was ik nog vooral bezig met een baan in de horeca. Ik heb een koksdiploma op zak, ben gek van koken en kan een fantastisch gerecht ontzettend goed waarderen (wie niet). Wanneer er dus een kookshow op Netflix verschijnt, ben ik er vaak dan ook als de kippen bij. Iets dat ook het geval was bij The Chef Show. Naast het feit dat ik koken simpelweg fantastisch vindt, moet ik eerlijk bekennen dat ik Jon Favreau een keiharde eindbaas vind.

Die twee ingrediënten zorgen ervoor dat The Chef Show een heerlijke ervaring is geweest op Netflix. Ik zal je precies vertellen waarom.

Het verhaal van The Chef Show

In The Chef Show volgen we John Favreau en chefkok Roy Choi. De twee werkte samen voor de film Chef, waar die eerste de hoofdrol in speelde. Omdat films over koken het volgens chefs vaak helemaal verkeerd aanpakken, heeft de regisseur de handen ineen geslagen met Choi. Hij leerde alle gerechten die in de film voorkwamen echt koken en kreeg op de set elke keer tips. Maar nadat de film uitgebracht werd, stopte het avontuur voor de twee.

Ondanks het feit dat Favreau en Choi nog regelmatig contact hadden, kookten ze niet meer samen. In The Chef Show veranderd dat en slaan de twee, uiterst enthousiast, de handen ineen om weer te genieten zoals toen. Ze nodigen bekende gasten uit de filmwereld uit en trekken ook professionals uit de horeca de keuken in. Het is een groot kook-feest.

Netflix The Chef Show review, Aldi, aanbiedingen, gadgets
(Afbeelding: Netflix)

Jon Favreau’s aanstekelijke passie

Maar waar de achterliggende gedachte van de serie al tof is, lijkt vooral Jon Favreau de bal keihard binnen te koppen. De passie van deze man op het gebied van koken is oprecht fantastisch. De man is niet alleen magisch in de filmstudio, maar ook in de keuken.

En dat is eigenlijk de kracht van deze gehele serie. De spontane conversaties, de dingen die fout gaan en de passie voor eten is fantastisch. Zowel Roy Choi als Favreau staan keihard te genieten in de keuken en dat spat van je scherm af. Eerlijk is eerlijk: ik heb na het zien van een aantal afleveringen misschien een klein gerechtje voor mezelf bereidt in de keuken.

Het is echt heel erg aanstekelijk.

Koken met The Avengers

Jon trekt ook een aantal vrienden uit de filmwereld voor de camera, waaronder de Avengers. Ik kan er veel over zeggen, maar dat is al een positief puntje op zichzelf.

Netflix zorgt voor keiharde feelgood

Maar nu even serieus (gezien het feit dat vorig puntje misschien wat kort was), deze Netflix serie zorgt echt voor keiharde feelgood. Heeft dat te maken met het heerlijke eten, het enthousiasme of de setting? Jazeker, maar dat is niet de drijfveer van het feelgood gevoel.

De grootste kracht zit ’em in de verbroedering die het koken met zich meebrengt. Van de acteurs uit The Avengers tot Marvel-baas Kevin Feige en van YouTube Binging with Babish tot aan comedian Bill Burr: ze worden allemaal samengebracht door datgeen wat Favreau en Choi doen. En het zorgt voor een lekkere vibe.

Hoe zit het met de minpunten?

Zoals je ziet ben ik super enthousiast over The Chef Show, maar zijn er ook minpunten in de serie?

Eerlijk is eerlijk: ik denk niet dat er veel mensen zijn die snel een minpunt in de serie gaan vinden. Je krijgt echt 100% wat je verwacht en wie dat niet aanspreekt, kijkt de serie simpelweg niet. Maar meer is het eigenlijk ook niet. The Chef Show is niet een serie die je niet mag missen of een serie op het hoogste niveau. Het is gewoon echt heel erg leuk en geeft je een heel goed gevoel. Je zal het er over 5 jaar niet meer over hebben, maar leent zich perfect voor een rustig avondje op de bank na een drukke dag.

Netflix The Chef Show review
The Chef Show

De serie is uniek op zijn eigen manier. Er is geen enkele kookserie, op Netflix in ieder geval, die het op deze manier aanpakt. Maar dat wil niet zeggen dat het baanbrekend is of dat dit echt een must-watch is. Maar wie maar een beetje fan is van koken, gaat zeker plezier beleven aan The Chef Show

Netflix Original The Chef Show: conclusie

The Chef Show is dus een heerlijke show over koken en de verbroedering dat het met zich meebrengt. Jon Favreau’s passie is aanstekelijk als wat en de ongedwongen sfeer zorgt ervoor dat het heerlijk wegkijkt. Ik ben fan, maar heb dan ook een grote passie voor koken. Wie dat niet heeft of op zoek is naar een baanbrekende serie, zal weinig vinden in The Chef Show.

Netflix The Chef Show review

Al met al met ik ontzettend blij dat ik deze serie heb gezien. Ik heb genoten Netflix, bedankt!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!