Netflix knalt met Snabba Cash, de populaire Zweedse ‘Breaking Bad’

Films & Series Jeroen Kraak 25 sep 2022
Leestijd: 3 minuten

Ben je fan Breaking Bad? Dan zit je natuurlijk al goed op Netflix, maar het wordt nu nog beter. Het Zweedse Snabba Cash is de ideale serie voor fans van de toptitel.

Netflix staat vol met series en films en dus is het lastig om de juiste titel eruit te vissen. Toch komen fans van Breaking Bad nu aan hun trekken. Het tweede seizoen van Snabba Cash staat nu op Netflix. De ideale show om te kijken na de succesvolle serie.

Snabba Cash is de nieuwe Breaking Bad op Netflix?

Snabba Cash klinkt natuurlijk heel raar. Het zou de naam kunnen zijn van een populaire TikTokker, maar niets is minder waar. Het is Zweeds voor Easy Money, een serie die nu te zien is op  Netflix. Deze heeft zeer veel weg van Breaking Bad.

Breaking Bad: zoveel verdiende Bryan Cranston, Aaron Paul en de overige cast

Snabba Cash is niet helemaal nieuw. De Netflix-serie is nu toe aan het tweede seizoen en is een combinatie tussen veel geweld en Scandinavische duisternis. In de serie volg je Leya. Een jonge moeder die erover droomt om haar start-up een succes te maken. Hoe ver wil ze daar voor gaan?

Snabba Cash klinkt in die beschrijving niet echt als de nieuwe Breaking Bad, maar dat ligt toch wat anders. De ambitieuze zakenvrouw komt namelijk in aanraking met een charmant bendelid en een tiener met problemen. In een wanhopige ziektocht naar rijkdom breekt dan ook de pleuris los.

Tijd voor het tweede seizoen

We gaan dus niet te veel verklappen over het tweede seizoen, omdat je wellicht het eerste seizoen nog niet gezien hebt. Toch ben je vrij snel op de hoogte, aangezien seizoen 1 maar zes afleveringen telt van rond de 45 minuten. Je bent er dus snel doorheen op Netflix.

Wat we wel kunnen zeggen over het tweede seizoen van Snabba Cash op Netflix, is dat het leven op de straten in Stockholm ruiger is dan ooit. De bendes in de serie hebben jonge dealers nodig en er komt meer concurrentie bij, maar de zaken gaan booming. De politie zit ze echter op de hielen.

Snabba Catch Breaking Bad Netflix
Pakken dat geld! (Afbeelding: Netflix)

Snabba Cash weet goed te scoren bij het publiek. Het scoort niet de legendarische cijfers van Breaking Bad op IMDb, maar een 7,6 is nog steeds een heel keurige beoordeling.

Dit vinden de experts van de Netflix-serie

Er zijn nog niet veel reviews geschreven over Netflix’s Snabba Cash. Toch hebben we er een aantal op het internet kunnen vinden. Zo beveelt Decider het aan om de serie absoluut te gaan kijken. Onze collega’s van het NRC zijn het daar absoluut mee eens. De krant noemt het een goed geacteerde serie.

Dus hou je van een harde misdaadserie a la Breaking Bad, maar dan wel met Scandinavische invloeden, dan is Snabba Cash zeker iets voor jou. Doordat het eerste seizoen maar 6 afleveringen heeft, kijk je ‘m razendsnel weg. Het is dus de ideale titel als je iets nieuws op Netflix zoekt. Gör det zouden de Zweden zeggen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen