Grand Theft Auto x Breaking Bad: de ultieme game die we NU willen

Pop-Culture Mark Hofman 10 aug 2022
Leestijd: 3 minuten

Mark is vandaag in zijn nopjes. De groteĀ Breaking Bad-fan ziet namelijk een bijzonder goed concept door zijn beeldscherm fietsen. Iemand zin om met Walter White de wereld vanĀ Grand Theft AutoĀ te veroveren?

Potverdikkie: een game die zich afspeelt in de wereld vanĀ Breaking Bad, maar werkt alsĀ Grand Theft Auto. Het is een idee waar ik het persoonlijk heel erg warm van krijg. Gezien de populariteit van beide franchises gok ik zo dat ik zeker niet de enige ben. Maar waar komt het opeens vandaan? Ik leg het je uit!

Breaking Bad x Grand Theft Auto

Hoewel Breaking Bad al jaren geleden tot een einde kwam, is de serie vandaag de dag relevanter dan ooit. Dat heeft te maken met het laatste seizoen vanĀ Better Call SaulĀ en het succes dat het met zich meebrengt. De wereld rondom het oorspronkelijke verhaal uit 2008 staat weer volop in de belangstelling. Reden genoeg voor Vince Gilligan om een balletje op te gooien voor de toekomst van de franchise.

Games zijn altijd al een onderdeel geweest vanĀ Breaking Bad, maar het grote succes bleef uit. Dat heeft volgens bedenker en schrijverĀ Vince GilliganĀ te maken met het feit dat het nooit echt goed gebeurde. In de podcastĀ Inside the GilliverseĀ bespreekt hij de plannen die hij al tijden heeft.

ā€œIk ben persoonlijk niet echt een gamer, maar is er iemand dieĀ Grand Theft AutoĀ niet kent? Ik herinner me nog goed dat ik jaren geleden aan mensen vroeg wie de eigenaar was vanĀ Grand Theft Auto en of het niet mogelijk was om een eigen module of Breaking BadĀ game te krijgen.ā€

De game die we NU willen spelen

Breaking BadĀ enĀ Grand Theft Auto: wat een fantastische combinatie zou het zijn. De straten van Albuquerque verkennen met Walter White, kipje eten bij Los Pollos HermanosĀ en in het geheim een flinke lading Crystal Meth verhandelen. Het klinkt echt als een game die liefhebbers van beide franchises met liefde zouden spelen. Wij in ieder geval wel.

We hoeven zoā€™n game echter niet binnen afzienbare tijd te verwachten. Vince Gilligan laat weten vooral bang te zijn om gemaakte fouten uit het verleden te herhalen. Er zijn zoveel games die afkomstig zijn van populaire films of series, die keihard flopte. Zo haalt Gilligan bijvoorbeeld games alsĀ E.TĀ (Atari) enĀ Fight ClubĀ (PlayStation 2) aan. Als je het doet, moet je het goed doen en in dit geval betekent dat de terugkeer van een paar hele grote namen.

Geen Breaking Bad, wel Grand Theft Auto 6

Hoewel eenĀ Breaking Bad-game in deze stijl ongelofelijk vet is, lijkt de kans klein te zijn dat Rockstar Games zich ermee gaat bemoeien. De studio is (eindelijk) druk bezig met de ontwikkeling vanĀ Grand Theft Auto 6. De game verschijnt waarschijnlijk pas in 2024, maar na het succes van GTA 5 kunnen veel fans niet meer wachten.

Om het geduld nog meer op de proef te stellen hebben we onlangs een artikel overĀ GTA 6Ā geschreven. Daarin zetten we alle geruchten rondom de games voor je op een rij. Benieuwd wat we tot nu toe al denken te weten? Je leest het artikel via de onderstaande link.

6 dingen die we nu al weten over de volgende Grand Theft Auto

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft šŸš€

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen