Netflix knalt met nieuwe Koreaanse serie die beter scoort dan Squid Game

Films & Series Jeroen Kraak 25 nov 2021
Leestijd: 2 minuten

Squid Game is misschien wel het grootste succes van dit jaar. Netflix hoopt dat een andere Koreaanse serie hierbij in de buurt kan komen.

Squid Game mogen we met recht de grootste verrassing van het afgelopen jaar noemen op het gebied van series en films. Het is de meest populaire titel ooit op Netflix en daarom had natuurlijk iedereen het over. Of het nu bij de koffieautomaat was, of in de talkshows op televisie, je kon niet aan de Koreaanse titel ontkomen. Zo’n groot Koreaans succes smaakt natuurlijk naar meer en inmiddels staat er een nieuwe original uit het land op Netflix. Maak kennis met Hellbound.

Hellbound en Squid Game

Hellbound heeft een aantal overeenkomsten met de populaire titel. Beide series komen uit Korea en je zou ze allebei een horror kunnen noemen. Dat is natuurlijk heel abstract, maar het is nog een ander vergelijking die dieper gaat. Zo kaarten beide series een probleem aan dat zich afspeelt in de Koreaanse maatschappij. Terwijl Squid Game het kapitalisme onder de loep neemt, legt Hellbound de nadruk op georganiseerde religie in sektes.

Toch zijn er ook grote verschillen tussen de twee. In plaats van de gemaskerde mannen van Squid Game lopen in Hellbound de duivelse wezens over straat. Netflix beschrijft de serie zelf als volgt: “Onaardse wezens verdoemen mensen op bloedige wijze tot de hel. Er ontstaat een religieuze groepering die goddelijke gerichtheid propageert.”

Goede scores voor Hellbound

Dat Hellbound het goed doet is eigenlijk geen verrassing. De serie is gemaakt door regisseur Yeon Sang-ho. Eerder was hij al verantwoordelijk voor Train to Busan. De horror-film scoorde een 7,6 op IMDb en won verschillende prijzen.

Squid Game in het echt: Mr.Beast bouwt imposante spellen volledig na

Hellbound weet op dit moment goed te scoren op Netflix. Zo staat deze in verschillende landen in de top 10. Op dit moment weet de titel in Nederland de achtste plaats te veroveren. Natuurlijk heeft het hierbij wel een voordeel dat het anderhalve maand na Squid Game is uitgekomen. Hierdoor profiteert het van de rage voor Koreaanse titels.

Hellbound scoort zelfs beter dan Squid Game op Rotten Tomatoes. De serie staat na 15 recensies op 100 procent. Dat is een betere score dan de serie van de driehoek- en vierkanthoofden. Hoewel deze met 94 procent fantastisch te noemen is, is dat natuurlijk net iets minder dan Hellbound. Wel heeft die serie meer beoordelingen gekregen dan Netflix.

Toch een minpuntje voor Netflix

Toch doet Hellbound het niet overal beter dan Squid Game. beoordeling bij het publiek. Het scoort op IMDb een 6,8 wat zeker niet slecht is, maar het komt niet in de buurt bij de 8,1 van Squid Game.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen