Netflix doet het onvermijdelijke: stekker uit Cowboy Bebop-remake

Films & Series Mark Hofman 10 dec 2021
Leestijd: 2 minuten

Het was leuk zolang het duurde, maar fans hadden vanaf het begin gelijk. Netflix had de vingers niet moeten branden aan het geliefde Cowboy Bebop. De streamingdienst lijkt zich dat zelf nu eindelijk ook te realiseren en trekt de stekker uit de serie.

De beslissing wordt drie weken nadat het eerste seizoen van de live-action versie op Netflix verscheen genomen. Dat eerste seizoen zal dus ook direct het laatste zijn.

Netflix trekt de stekker eruit

Er zijn films en series die van zichzelf dusdanig goed zijn dat je er achteraf de vingers niet meer aan moet branden. Je haalt je wat dat betreft vaak meer gedoe op de hals dan dat je het goed doet. Toen Netflix aankondigde een live-action versie van Cowboy Bebop te maken was ook direct de verwachting dat de serie niet heel succesvol zou worden. Iets dat, drie weken nadat de serie op de streamingdienst verscheen, ook zo bleek te zijn.

De serie wist het niet goed te doen bij de critici en kon ook vanuit het kamp van de fans op veel kritiek rekenen. Veel mensen stoorde zich aan het langzame tempo en de uitstraling van Cowboy Bebop. De serie zag er op verschillende momenten vrij goedkoop uit. Waar sommige sets nog best wel wat indruk wisten te maken, was het vooral het acteerwerk en de kleding van de personages dat niet wist te overtuigen. Al moet ik zeggen dat ik John Cho best wel een toffe bounty hunter vond.

Jeroen keek de serie namens WANT helemaal uit en schreef er een review over. Hij noemde de Cowboy Bebop vermakelijk, maar zeker niet goed. Benieuwd wat hij er allemaal over te zeggen had? Check zijn review dan hier. 

De echte Cowboy Bebop

Wie de Cowboy Bebop serie uit 2021 heeft gezien, en het origineel heeft gemist, heeft helaas een verkeerd beeld. De serie uit 1996 is namelijk één van de beste Anime’s ooit gemaakt. Persoonlijk heb ik niet heel veel met de Japanse series, maar wil ik me er wel in verdiepen zodat ik weet waar we het over hebben. Na veel verschillende series niet af te hebben kunnen kijken wist Cowboy Bebop me direct te grijpen. De serie is laagdrempelig, ontzettend tof in elkaar gezet en vertelt een uiterst interessant verhaal.

Daarom zou ik iedereen aan willen raden om Cowboy Bebop echt een kans te geven. De originele serie staat, net als de live-action versie, gewoon op Netflix. Je bekijkt het via deze link.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen