Jelle van Es
Jelle van Es Games 10 dec 2021
Leestijd: 2 minuten

PlayStation 5-topper Horizon krijgt dikke nieuwe trailer

De PlayStation 5 heeft zijn eerste jaar er inmiddels opzitten. En in die tijd zijn er natuurlijk heel wat toffe games uitgekomen. Maar nu we aan het einde van het jaar zijn, kijken we ook een beetje vooruit op al hetgeen dat nog komen gaat.

Wat dat betreft komen de Game Awards op een mooi moment. Tijdens dat evenement zijn er diverse games aangekondigd of hebben we mooie nieuwe trailers voorgeschoteld gekregen. Zo ook die van PlayStation 5-topgame Horizon Forbidden West.

Horizon Forbidden West op de PlayStation 5

Technisch gezien komt Horizon Forbidden West natuurlijk ook uit op de PlayStation 4. Maar het is de PlayStation 5-versie die we telkens te zien krijgen. Wat dat betreft zien we hem dus als een game voor dat platform. Het is de opvolger van Horizon: Zero Dawn, een game die nog altijd gezien wordt als één van de beste titels voor de PlayStation 4. Dit nieuwe deel wordt gemaakt door Guerilla Games, dat gevestigd is in Amsterdam. De nieuwe trailer die getoond werd, geeft niet veel diepgang op het verhaal, maar laat in verschillende settings zien hoeveel toffe actie er in de game is te vinden.

In de trailer zie je hoe Alloy in de vele verschillende settings die de wereld biedt vecht met de robot-achtige dino’s. Je krijgt te maken met een tropische wereld aan het strand, woestijn-achtige settings, je kunt ploeteren in de sneeuw, maar het is ook mogelijk om onder water te gaan en daar avonturen te beleven. En dat alles ziet er gewoon enorm goed uit, mede dankzij de kracht van de PlayStation 5. Ook zien we in de trailer hoe hoofdpersonage Aloy verschillende outfits draagt, waarbij elk outfit je waarschijnlijk bepaalde voordelen geeft.

Nog heel even wachten

Mocht je zelf in het bezit zijn van een PlayStation 5, dan moet je nog heel even wachten. De game staat gepland voor 18 februari 2022. Hij is onder andere hier te scoren. Wil je meer lezen over de nieuwste spelcomputer van Sony? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Uncharted op de PlayStation 5 laat niet meer lang op zich wachten

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!